FC Twente gaat Grolsch Veste aanpassen: Vak-P wordt staantribune

FC Twente-fans in Vak P gaan los na een goal
FC Twente-fans in Vak P gaan los na een goal Foto: © Pro Shots

Vanaf 2025 is het verplicht om safe standing-staanplaatsen te creëren op de tribunes in Nederlands stadions. FC Twente is bezig met de voorbereidingen voor de realisatie van deze plekken in De Grolsch Veste.

Bij het safe standing systeem gaat het om klapstoelen met barriers waardoor supporters niet naar voren kunnen vallen. Gezien de verplichting die de supporters aangaat, heeft FC Twente besloten nu al bezig te gaan met de verplichte safe standing-plaatsen.

Dat laten de Tukkers weten op haar website. "De vakken 102 t/m 107, 302 t/m 307 en uitvakken 324, 325 en 326 zijn aangewezen als safe standing-plaatsen in De Grolsch Veste. Direct na afloop van dit seizoen worden de stoeltjes in de vakken 102 t/m 107 vervangen door een nieuwe inklapbare variant die naar boven geklapt en op slot gezet kan worden, ook worden er barriers geplaatst tussen de rijen. Dit zijn stangen die achter de stoeltjes worden geplaatst."

In andere vakken hoeft de club minder te doen. "De vakken op de tweede ring (302 t/m 307 en 324 t/m 326) zijn al voorzien van klapstoelen, waardoor hier alleen barriers geplaatst hoeven te worden. Hier worden de stoelen niet vervangen."

FC Twente laat de stoelen in vak 102 en op de tweede ring ontgrendeld, waardoor supporters zelf kunnen bepalen of ze gaan zitten of staan. "In vakken 103 tot en met 107 zetten we de stoelen (bij Nederlandse wedstrijden) op slot, daar ontstaat dus vanaf de zomer van 2024 al een echte staantribune", aldus de club. Bij Europese wedstrijden is het wel verplicht om bezoekers een zitplek te bieden en dus zullen dan de stoelen worden opengeklapt. Vanaf seizoen 2025-2026 wordt vak 102 ook definitief een staanvak.

Lees meer:
0 reacties