Vak-P wordt staantribune; fans die willen zitten, krijgen andere plek

Vak-P
Vak-P Foto: © Pro Shots

Vanaf 2025 is het verplicht om safe standing-staanplaatsen te creëren op de tribunes in Nederlands stadions. FC Twente is bezig met de voorbereiding voor de realisatie van deze plekken in De Grolsch Veste. De Tukkers willen vanaf volgend seizoen de safe standing-staanplaatsen al geïnstalleerd hebben.

Bij het safe standing systeem gaat het om klapstoelen met barriers waardoor supporters niet naar voren kunnen vallen. Gezien de verplichting die de supporters aangaat, heeft FC Twente besloten nu al bezig te gaan met de verplichte safe standing-plaatsen, zodat het volgend seizoen in gebruik kan worden genomen.

Supporters die een seizoenkaart hebben op Vak-P zijn deze week door FC Twente via een mail geïnformeerd over de nieuwe staanplaatsen. De club schrijft: "Dit betekent dat je vanaf het seizoen 2024-2025 op een staantribune staat, alleen bij Europese wedstrijden zullen wij de stoel ontgrendelen, zodat daarop gezeten kan worden. De uitzondering hierop is vak 102, daar houden wij de stoelen het hele seizoen 2024-2025 ontgrendeld, zodat supporters daar gebruik kunnen maken van een zitplek."

"Vanaf seizoen 2025-2026 wordt ook vak 102 een permanente staantribune. De huidige kuipstoelen in de (hoek)vakken 101 en 136 blijven zoals ze nu zijn, dus ook daar kunnen wij supporters plaatsen die een vaste zitplek wensen. Zit of sta je ergens op de vakken 102 tot en met 107, maar wil je graag een vaste zitplek? Laat het ons dan weten. Na de inventarisatie gaan wij proberen supporters te plaatsen op de vakken 101 en 136", aldus FC Twente.

Lees meer:
0 reacties