Valentijn Driessen over voormalig FC Twente-spelers: "Slecht"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Afgelopen week verscheen voormalig FC Twente-speler Jan van Halst in het programma Rondo op Ziggo Sport om over de crisis bij Ajax te praten. Valentijn Driessen uitte in zijn column in de Telegraaf kritiek op dit tv optreden, zowel op de tafelgasten als op Van Halst zelf.

"Dat presentator Wytse van der Goot in dit soort gevallen geen officier van justitie is, laat staan een inquisiteur als Sven Kockelmann of Wilfred Genee, had hij al eerder getoond", schrijft Driessen. "Maar zo kritiekloos… Van andere tafelgenoten had Van Halst evenmin veel te duchten met voormalige ploeggenoten Youri Mulder (FC Twente) en Rafael van der Vaart bij Ajax. Marco van Basten zette af en toe aan, maar was onvoldoende op de hoogte, slecht voorbereid en haalde allerlei functies - zoals die van commissaris, voorzitter en directeur - door elkaar."

"Van der Vaart en Van Basten hadden zelfs nog een compliment voor Van Halst. Hij was als enige Ajacied aanwezig geweest toen Van der Vaarts zoon Damián een contract bij Ajax tekende. In die periode waren alle Ajacieden verdwenen uit de Johan Cruijff ArenA. En Van Halst wist uit zijn collectie managementboeken dat zulke momenten ideaal zijn om goede sier te maken met een icoon."

Lees meer:
0 reacties