Van AZ, via Monaco, naar FC Twente: De reis van profvoetballer Myron Boadu

Myron Boadu voor het duel met AZ in Alkmaar
Myron Boadu voor het duel met AZ in Alkmaar Foto: © BSR Agency

Een voetballer met veelbelovende potentie en een talent waar we echt niet meer omheen kunnen: Myron Boadu. Geboren in Amsterdam, op 14 januari 2001. Als kind begon hij met keepen op een pleintje in Amsterdam, nu staat hij inmiddels in de vaste opstelling van FC Twente. De reis van profvoetballer Myron Boadu laat een hoop toewijding en doorzettingsvermogen zien. Laten we een kijkje nemen in zijn inspirerende weg naar de top.

Een voetballer met veelbelovende potentie en een talent waar we echt niet meer omheen kunnen: Myron Boadu. Geboren in Amsterdam, op 14 januari 2001. Als kind begon hij met keepen op een pleintje in Amsterdam, nu staat hij inmiddels in de vaste opstelling van FC Twente. De reis van profvoetballer Myron Boadu laat een hoop toewijding en doorzettingsvermogen zien. Laten we een kijkje nemen in zijn inspirerende weg naar de top.

De beginjaren van Boadu

Samen met zijn broer en een groep vrienden voetbalde Myron vaak op een plein in Amsterdam, toen nog als keeper. Al snel besefte hij zich dat voetbal, en een positie op het veld, beter bij hem past. Het was zijn broer die hem inschreef voor de talentendagen van Jong Ajax, Myron werd op elfjarige leeftijd afgewezen voor deze club. Zoals we nu weten bleef zijn vele oefenen en natuurlijke talent niet lang onopgemerkt, scouts merkten al snel op dat Myron Boadu een nieuwe aanwinst was voor de voetbalwereld. 

Myron's opkomst

Myron Boadu toonde doorzettingsvermogen en kwam terecht bij Jong AZ. Jong AZ promoveerde naar de Eerste divisie in het seizoen van 2016-2017. Helaas liep Myron een serieuze knieblessure op, waardoor hij tijdens het seizoen van 2017-2018 bijna niet kon spelen in zijn positie in de eerste selectie. Op 6 mei 2018 debuteerde hij bij AZ in de allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen. Al snel groeide Myron's fanbase en zagen de professionals wat Myron in huis had.

Een fenomeen dat steeds groter wordt onder de Nederlandse voetbalfans is het wedden op voetbal. Wedden op voetbal is tegenwoordig erg gevarieerd, de opties zijn reuze. Wie maakt als eerste een doelpunt? Hoeveel gele kaarten worden er gegeven? Mede door al deze nieuwe mogelijkheden zien we een stijgende lijn in het wedden op voetbal. Andere populaire gok-spellen in Nederland zijn blackjack live, poker en wedden op andere sporten, zoals bijvoorbeeld darts. Door de steeds uitgebreidere opties leeft dit steeds meer onder de Nederlandse voetbalsupporters.

AS Monaco

In de zomer van 2021 vertrekt Myron Boadu naar de Franse club AS Monaco. Zijn eerste doelpunt bij deze club is tegen de Nederlandse club PSV, tijdens de Europa League. Bij AS Monaco speelde Myron voornamelijk als wisselspeler. Nadat hij 6 goals maakte in zijn eerste seizoen, en dit hetzelfde bleef de ander half jaar die volgden, werd hij op de lijst gezet om te worden verhuurd.

FC Twente

Erg recent is Myron begonnen bij zijn nieuwe club: FC Twente! Het lijkt Boadu al erg goed af te gaan in zijn nieuwe omgeving, tegen RKC Waalwijk scoorde hij al binnen 12 minuten het eerste doelpunt. Opnieuw zien we de verpletterende snelheid en vaardigheid terug in zijn spel; zeker niet de minste punten om bekend om te staan.

Hoogtepunten en interland

Om het talent van Myron Boadu uit te lichten hebben we een aantal overwinningen en mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Voor recent nieuws over Myron Boadu kun je deze pagina bezoeken. Een andere leestip is dit artikel over de populairste voetbalclubs van Nederland.

Jongste doelpuntmaker

In Myron's tijd bij AZ werd hij op 12 augustus 2018 de jongste doelpuntmaker in de Eredivisie voor AZ ooit. In de wedstrijd tegen NAC Breda maakte hij de 3-0 in de eerste wedstrijd van dat seizoen.

Vice-topscorer

In 2018-2019 maakte Boadu maar liefst 14 doelpunten voor AZ binnen de competitie! Hiermee werd hij bekroond tot vice-topscorer. Samen met zijn club bereikte hij de knockout-fase van de UEFA Europa League.

Interland

Wie weet kun je het je nog wel herinneren, de kwalificatie wedstrijd van het Nederlands Elftal op 19 november 2019. Myron Boadu debuteerde tijdens deze wedstrijd en schoot het laatste doelpunt, zo maakte hij de stand 5-0 tegen Estland. Myron heeft hierna nog enkele jaren bij Jong Oranje gespeeld.

Een inspirerend verhaal voor velen, de reis van Myron Boadu. Hoe hij begon met voetballen op de pleinen van Amsterdam naar de top van het professionele voetbal, het bewijs van zijn ongekende talent en determinatie. Terwijl hij hard aan de weg timmert en werkt aan het behalen van zijn doelen, inspireert hij tegelijkertijd de nieuwe generatie profvoetballers. Myron is een voetballer waar we nog veel van gaan horen.

Lees meer:
0 reacties