Mitchell van Bergen weer op de bank? "Dat is de harde realiteit"

Mitchell van Bergen
Mitchell van Bergen Foto: © Pro Shots

Michel Vlap moest het uitduel bij Heracles Almelo van afgelopen zondag (2-2) aan zich voorbij laten gaan. Hij werd vervangen door Mitchell van Bergen, die niet enorm wist te imponeren.

"Vlap werd vervangen door Mitchell van Bergen", schrijft Leon ten Voorde van TC Tubantia. "De nieuweling viel niet door de mand, maar hij klopte ook niet meteen op de deur. Een mindere dag overkomt iedereen wel eens en Van Bergen verdient uiteraard tijd, maar in de top van het voetbal is er doorgaans geen plek voor geduld en nuance. Kansen krijg je niet, maar moet je verdienen. Dat is de harde realiteit."

"Van Bergen moest het tot aan zondag doen met invalbeurten en stond tegen Heracles voor het eerst in de basis. Bij de zoektocht naar een buitenspeler wilde FC Twente er deze zomer per se een speler bij hebben met diepgang", vervolgt hij zijn verhaal. "Dat werd Van Bergen. In de derby - toen de Enschedeërs na rust het initiatief waren kwijtgeraakt - werd de snelheid van hem gevraagd bij enkele uitbraken, die wellicht de angel uit de wedstrijd hadden kunnen halen."

"Of het nou aan Van Bergen lag of aan zijn ploeggenoten, FC Twente wist hem niet in stelling te brengen. Trainer Joseph Oosting liet hem in de tweede helft nog wel een keer van kant wisselen met Daan Rots, maar ook dat bracht niet de gewenste ommekeer. Uiteindelijk viel Van Bergen vanwege fysieke problemen uit", aldus de clubwatcher.

Lees meer:
0 reacties