Van Bergen blikt terug op Frankrijk: "Dan krijg je problemen"

FC Twente versterkte zich deze zomer met Mitchell van Bergen. De aanvaller speelde twee seizoenen bij Stade Reims, maar dat was geen succes.

"Waar het fout ging? Heel simpel: statistieken", stelt Van Bergen bij 1Twente Enschede. Ook werd de rechtsbuiten niet in zijn kracht gebruikt. "Ik heb maar twee wedstrijden als rechtsbuiten gespeeld en dan kom je niet lekker in je kracht. Ik heb zelf ook mindere dingen gedaan, maar ik kan niet helemaal de vinger erop leggen."

Sportief was het geen succes, maar toch heeft Van Bergen veel geleerd in Frankrijk. "Je wordt er wel harder en volwassener als speler. Wat dat betreft heb ik wel veel mooie dingen meegemaakt", legt hij uit. Hij geeft een voorbeeld van de harde werkwijze. "Je traint een hele week op rechtsbuiten en dan sta je in de wedstrijd ineens op linksback. Of je speelt net twee wedstrijden en dan zit je ineens bij het tweede."

"Harde keuzes zonder uitleg", aldus Van Bergen. "In Nederland ben je gewend uitleg te krijgen, maar in het buitenland is het anders. Je kan ook niet vragen wat de reden is, want dan krijg je problemen."

Lees meer:
0 reacties