Van Bergen in de basis tegen Ajax? "Zou een optie kunnen zijn"

Mitchell van Bergen
Mitchell van Bergen Foto: © BSR Agency

Leon ten Voorde denkt dat Mitchell van Bergen een interessante optie is om zondag in de basis te beginnen. Dan neemt FC Twente het op tegen het zwalkende Ajax.

Ook de snelheid van Myron Boadu kan belangrijk worden, maar Ten Voorde verwacht niet dat de spits na zijn blessure weer kan starten. "Hij was donderdag voor het eerst weer bij de club na een paar dagen elders getraind te hebben. Dan zit je hoogstens weer bij de selectie, maar ik verwacht hem niet", stelt de journalist in De Warming-up. "Hij was wel een interessante speler geweest tegen dit Ajax."

Van Bergen is dat met zijn snelheid dus ook. "Het zou best wel een optie kunnen zijn, ik denk niet dat het gaat gebeuren", aldus Ten Voorde. "Je krijgt ruimtes en als je met Vlap op tien gaat spelen komt er een buitenspeler bij. Dan heeft hij met zijn snelheid wel dreiging en kan angst inboezemen bij een ploeg die al bibbert als ze het veld opkomen."

Om Vlap op tien te zetten, zal Sem Steijn echter naar de bank verdwijnen. "Oosting is echter niet zo van het wisselen en geeft spelers veel vertrouwen, dus ik weet niet of hij Steijn eruit gaat halen", meent Ten Voorde, die het niet uitsluit. "Dat deed hij tegen PSV en dat zou ik nu ook niet onlogisch vinden. Vlap kan je aanvallers voeden, Steijn heeft daar meer moeite mee. Steijn moet in de zestien komen om te finishen, Vlap is meer een speler die de aanval opzet."

Lees meer:
0 reacties