"Van Bergen is qua rendement minder, maar hij is wel vervelend"

Mitchell van Bergen werd afgelopen zomer naar FC Twente gehaald als opvolger van Vaclav Cerny, maar zag zijn basisplaats worden ingepikt door Daan Rots. Hierdoor moest de hij het veelal doen met invalbeurten. 

In de laatste wedstrijd van het seizoen, afgelopen weekend tegen PEC Zwolle, mocht Van Bergen wel in de basis beginnen. Dat deed de aanvaller naar behoren, vond ook Rene Wagelaar. "Dat is een buitenspeler met heel veel dreiging door zijn snelheid", stelt hij bij 1Twente Voetbaltijd. "Binnendoor en buitenom. Moet je kijken wat een verschil dat maakte aan gevaar dat daar uit kwam. Ik denk dat hij drie of vier keer alleen voor de keeper kwam. Ik snap niet dat die jongen niet eerder daar gestaan heeft."

"Ik heb nog met hem gespeeld bij sc Heerenveen", vertelt Ben Rienstra. "Qua rendement is het wel minder, maar toch is hij wel vervelend hoor. Een tegenstander loopt altijd terug. Hij is zo snel." Wagelaar: "En die voorzetten die kwamen waren ook oké deze keer." Helaas voor Van Bergen eindigde zijn wedstrijd al in de rust. "Hij ging eraf met een blessure. Dat was een beetje jammer."

"Hij scoort niet veel. Dat deed hij bij Vitesse nog wel eens, maar bij sc Heerenveen werd dat al minder en in het buitenland heeft hij helemaal niet meer gescoord. Het is er dus een beetje af. Maar ik denk dat het een jongen is die heel veel vertrouwen nodig heeft. Dat heeft hij niet gehad, want hij heeft weinig gespeeld. Maar als hij erin komt met zijn snelheid, is er wel dreiging." Rienstra verwijst naar de gemiste kans uit bij PSV. "Als zo'n bal erin gaat, dan breek je misschien wel iets." Wagelaar: "Die moest erin. Hij speelt weinig en geniet niet het vertrouwen dat anderen wel kregen. Ik had Van Bergen wel wat eerder willen zien. Dat hij wat langer inviel. Vertrouwen doet alles", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties