Van Bergen mist één op één met PSV-keeper: "Niet zo'n grote fout"

FC Twente verloor zondag met 1-0 van PSV door een doelpunt van Ricardo Pepi in de 97ste minuut. Vlak voor dat doelpunt kreeg Mitchell van Bergen een enorme kans om de Tukkers op voorsprong te zetten. De aanvaller ging één op één met de PSV-doelman, maar schoot de bal tegen Benitez aan. Jan van Staa vindt het een grote fout van Van Bergen.

"Hij moet gewoon doorlopen, linksaf om de keeper heen", begint Van Staa bij De Oosttribune. "Dan loop je er langs en schiet je hem binnen. Gelijk daar achteraan was Max Bruns ongelukkig. Hij kon alles doen om die bal weg te trappen."

"Dan gaat het eigenlijk nog goed, lijkt het, maar dan gaat die er alsnog in", vervolgt Van Staa. "Je verliest de wedstrijd in een minuut. Bruns had de bal weg moeten trappen. Hij had hem zelfs terug kunnen spelen of tegen kunnen houden. Hij had van alles kunnen doen, behalve dit."

Tijmen van Wissing haakt in: "Hij moet hem gewoon de tribunes inschieten. Hij speelde voor de rest gewoon heel goed. Dit is denk ik een ijkpunt in zijn carrière. Die fout gaat hij nooit meer maken. Ik vind die actie van Van Bergen niet zo'n grote fout. Hij heeft gewoon niet de kwaliteiten om die bal af te ronden. Ik zie hem één op één gaan met Benitez, en ik denk: die bal gaat er niet in."

Van Staa ziet bij Feyenoord wel een aanvaller rondlopen, die gelijk scoorde bij zijn invalbeurt. "Die Ueda komt er in bij Feyenoord, en die scoort wel op dat soort momenten. Het is niet vergelijkbaar qua actie, maar je ziet dat hij een echte spits is. Van Bergen heeft gewoon een laag rendement, zo simpel is het", aldus Van Staa.

Lees meer:
0 reacties