Van Bergen valt in: "Hij had bij mij op een lagere rij gestaan"

Tijmen van Wissing prijst Joseph Oosting voor zijn wisselbeleid tegen Vitesse. De oefenmeester van FC Twente zorgde ervoor dat zijn ploeg weer grip op de wedstrijd kreeg en uiteindelijk met 1-2 won.

In de tweede helft draaide een driedubbele wissel de wedstrijd om. "Oosting wisselt over het algemeen wel goed. Ik had het idee dat hij deze wissels vorig week niet had ingevoerd", stelt Van Wissing bij de Oosttribune. "Het was logisch dat hij Van Bergen koos voor zijn snelheid, maar ik heb hem ook uit bij Sparta zien invallen. Bij mij had hij op een lagere rij gestaan, zeker als je Ünüvar en Taha ook hebt. Hij (Oosting red.) kiest toch per wedstrijd wat hij nodig heeft, dat doet hij goed."

Ook Jan van Staa zag dat de wissels meer frisheid in de ploeg brachten bij de Tukkers. "Ik had het idee dat FC Twente in de laatste fase weer vol voor de winst ging", aldus de voormalig oefenmeester. "Je brengt met Boadu en Van Bergen wel snelheid in, Vitesse gaat daarom achteruit lopen. Daardoor win je de wedstrijd."

Lees meer:
0 reacties