Van de Looi wijst naar FC Twente-spelers: "Daar gaat het vaak om"

Erwin van de Looi
Erwin van de Looi Foto: © Pro Shots

FC Twente won afgelopen zondag de derby tegen Heracles met 1-0. Trainer Erwin van de Looi van de Heraclieden vond dat FC Twente-spelers slimmer en gewiekster waren: een verschil in kwaliteit en ervaring, maar ook iets waar op te coachen valt.

"Bijvoorbeeld bij een hoge bal eerst tegen je man aanlopen en dan pas voor de bal gaan. Uiteindelijk is dat ook een deel van het kwaliteitsverschil met ons", zegt Van de Looi in de Tubantia. Zijn spelers mogen soms wat 'viezer' spelen. "Wij moeten aanvoelen hoever we mogen gaan van de arbitrage. Het gaat vaak om slimmigheidjes. Wij hebben jongens die voor de eerste keer in de Eredivisie spelen, die zijn nog lang niet zo ver."

"Maar het gaat niet alleen om de handigheidjes", aldus Van de Looi. "Snap wat je moet doen in een wedstrijd." Daarbij hoort geen 'gallery play' zoals hij soms zag. "Neem die bal gewoon met de binnenkant van de voet aan en speel 'm naar iemand van dezelfde kleur terug. In plaats daarvan zijn wij zo onrustig en zo slordig. We moeten daar veel stabieler in zijn, zodat we de bal ook langer in ons bezit kunnen houden. Ga een positiespel spelen."

Lees meer:
0 reacties