Van der Kraan ambitieus: "Dat is wel degelijk heel interessant"

Oud-algemeen directeur Paul van der Kraan wil FC Twente als club op financieel gebied nog stabieler maken. Een nieuw trainingscomplex kan de doorstroming van jeugd bijvoorbeeld bevorderen.

"Dat is een van de dingen, maar er zijn wel meer dingen die ik daarbij bedoel", zegt Van der Kraan bij 1Twente Voetbaltijd. "Een heleboel processen moeten sterker worden, die moeten minder van toeval afhankelijk zijn. Wij hebben hele grote stappen gezet in relatief korte tijd. Dan wil je dat het een hecht en stevig fundament is waar je op bouwt."

"Sommige dingen zijn sneller gegaan. Als je overpresteert, want dat doen we in mijn ogen, dan betekent dat dat je je fundament nog niet helemaal in orde hebt", weet van der Kraan. "Daar ligt een hele mooie uitdaging voor Dominique (Scholten, red.), om dat fundament sterker te maken. Dan is het geen overpresteren meer, maar presteren op het niveau waarop je zit."

Van der Kraan heeft wel bepaalde ideeën. "Je moet kijken hoe je je sponsorpiramide kan versterken, hoe je daar op een manier mee omgaat dat je iedereen wel blijft zien. Je moet niet zeggen: de kleinere bedrijven vinden we niet meer interessant. Dat is wel degelijk heel interessant. Je moet ook niet vergeten waar we vandaan komen. Al die kleine bedrijven hebben ons door dik en dun gesteund. Daar moet je naar blijven kijken, maar je moet wel zorgen dat je nieuwe mogelijkheden krijgt om verder uit te breiden", besluit Van der Kraan.

Lees meer:
0 reacties