Van der Kraan: "Dat willen we op relatief korte termijn doen"

Paul van der Kraan
Paul van der Kraan Foto: © NESimages

Paul van der Kraan is inmiddels gestopt als algemeen directeur van FC Twente, maar achter de schermen is hij nog wel bezig met het inwerken van zijn opvolger Dominique Scholten. De ervaren bestuurder begint er 'langzaam aan te wennen' dat hij steeds meer vrije tijd heeft.

"Sinds 1 februari ben ik teruggeschakeld naar zo’n twee dagen per week", vertelt hij bij VoetbalTijd. "Dat bevalt tot nu toe wel aardig, al is dat ook wel een beetje afkicken. Ik bouw het rustig af, want ik ben echt een workaholic", aldus Van der Kraan, die bewust besloten heeft om op 1 februari terug te treden.

"Dan kon Dominique Scholten het seizoen afmaken en de voorbereiding op komend seizoen beginnen", legt hij uit. "1 juli is een hele moeilijke datum om te beginnen, omdat er zoveel moet gebeuren. Denk aan de kleding en de sponsorcontracten er komen zoveel dingen op je af dan. Nu heeft hij een wat langere aanloop", aldus Van der Kraan, die nog niet durft te zeggen wanneer hij volledig van zijn pensioen gaat genieten.

"Het ligt er een beetje aan hoe het allemaal ontwikkelt. Ik zou het mooi vinden als ik de realisering van het trainingscentrum (sportcampus Diekman, red.) kan begeleiden, aangezien ik betrokken ben vanaf het begin", vervolgt hij. "Zoals het er nu uitziet is dat in het najaar van 2025 klaar. Ik hoop dat wel te halen, dus dan zou dat een mooi moment zijn om te zeggen tot dan en dan stop ik", verzekert Van der Kraan.

"De totale investering is heel behoorlijk, maar wij hebben de financiën inmiddels wel rond", verklapt hij. "Dat betekent dat wij nu alles gaan indienen bij de gemeente, dat is de volgende stap, en dat willen we op relatief korte termijn doen. Als alles ingediend dan moet het college (van wethouders en burgemeesters) daar wat vinden. Het gaat ook naar de raad, zoals het er nu uitziet komt het in de raadsvergadering van mei. Als dat goedgekeurd wordt, dan kunnen we in het najaar van dit jaar of begin volgend jaar gaan bouwen", besluit Van der Kraan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand