Van der Kraan geniet: "In één klap een bepaalde frustratie kwijt"

Paul van der Kraan
Paul van der Kraan Foto: © NESimages

FC Twente verzekerde zich woensdagavond van Europees voetbal komend seizoen. Dat zorgde voor een vreugd-explosie in De Grolsch Veste, zag ook algemeen directeur Paul van der Kraan.

"Deze euforie ging veel verder dan de kwalificatie voor een voorronde van een Europees toernooi", zegt Van der Kraan in gesprek met de Tubantia. "Het leek wel alsof de mensen in één klap een bepaalde frustratie kwijtraakten. De supporters hebben de laatste jaren nou niet bepaald altijd het goede van hun club gezien. Ik heb het gevoel dat dat nu wel weg is. We moesten van heel ver komen, maar FC Twente is er weer."

Van der Kraan beseft dat de verwachtingen nu hoger worden. "We hebben een koers ingezet en die blijven we volgen. Dat betekent niet dat we nu opeens gekke dingen gaan doen, of gaan roepen", tempert hij. "We houden vast ons beleidsplan van vorig jaar en daarin staat dat we in het seizoen 2022/2023 de play-offs willen halen. Daar wijken we niet vanaf. En om dat voor elkaar te krijgen moet het spelersbudget omhoog. En dat gaat ook gebeuren."

De bestuurder maakt zelf het Europees voetbal mee, terwijl het aanvankelijk de bedoeling was dat hij komende zomer zou vertrekken. "Maar de club wilde de rust rond het elftal bewaren en geen al te grote veranderingen, waardoor we hebben besloten om het gehele traject met de zoektocht naar een algemeen directeur in het najaar te gaan opstarten", aldus Van der Kraan, die sowieso tot 1 januari 2023 blijft.

Lees meer:
0 reacties