Van der Kraan: "Hij is weggerend, stewards hebben hem achtervolgd"

Paul van der Kraan
Paul van der Kraan Foto: © Orange Pictures

FC Twente baalt flink van het racistische incident na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. Een zestienjarige jongen zou racistisch richting Brian Brobbey hebben geschreeuwd.

Volgens FC Twente stond de seizoenkaarthouder zeker op 25 meter afstand toen hij Brobbey zag en het riep. De jongen uit Enschede sloeg op de vlucht, maar werd later alsnog bij de kraag gegrepen en heeft een stadionverbod gekregen.

FC Twente had vooraf al maatregelen genomen na het incident met Steven Berghuis vorig seizoen. Zo stond de spelersbus met de deur richting het stadion, was het afzetgebied rond de bus vergroot en het dichtstbijzijnde trappenhuis afgesloten. "Maar geluid houd je niet tegen", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan tegenover de Tubantia.

Spelers van Ajax balen na afloop van de nederlaag bij FC Twente (3-1)
Incident na afloop duel tegen Ajax: "Speler racistisch bejegend" Lees ook

Meerdere mensen hebben de racistische belediging gehoord, onder wie stewards. "Daarna is hij weggerend en hebben stewards hem achtervolgd", laat Van der Kraan weten. De jongen ging op in de mensenmassa, maar kon mede dankzij camerabeelden een kwartier later aan de andere kant van het stadion bij het station staande worden gehouden.

De zestienjarige Enschedeër is niet gearresteerd, maar zijn gegeven zijn genoteerd. Het onderzoek loopt en agenten gaan 'zeer binnenkort' op huisbezoek. "De discriminatierechercheur van de landelijke politie zit er bovenop", laat een woordvoerder weten. "Dit wordt heel serieus opgepakt." Ajax heeft maandagochtend namens Brobbey aangifte gedaan.

Lees meer:
0 reacties