Van der Kraan krijgt groot compliment: "Hij kan glashard zijn"

Jan Streuer en Paul van der Kraan in de Grolsch Veste
Jan Streuer en Paul van der Kraan in de Grolsch Veste Foto: © Orange Pictures

Paul van der Kraan heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn periode als algemeen directeur bij FC Twente. De ervaren bestuurder noemt seizoen 2022/2023 'het mooiste jaar' bij de club uit Enschede.

"Dan bekroon je het met Europees voetbal en je had een prima jaar in cijfers", legt hij uit bij VoetbalTijd. "Dit jaar wordt nog een mooier jaar, maar dat maak ik niet af dus dan is het toch anders. In die vijf jaar dat ik algemeen directeur was, heeft elk seizoen wel wat moois gehad. Zo had je in de periode van corona het broodje Twenteham dat we thuis gingen bezorgen. We brachten 3.500 broodjes Twenteham rond, dat was ongelofelijk", aldus Van der Kraan.

"Dat was echt fantastisch, het zijn mooie herinneringen", vervolgt de 'puinruimer', die in het begin flink moest saneren. "Er was een aardig verschil tussen de uitgaven en inkomsten. De uitgaven waren aanzienlijk meer en dat was de eerste opdracht voor mij. Er moest een balans in komen en daar heb ik wat stappen voor moeten zetten. Dat was niet prettig, maar achteraf hebben we de goede keuzes gemaakt, denk ik", constateert Van der Kraan.

René Wagelaar deelde tijdens de aflevering een groot compliment uit aan zijn tafelgenoot. "Hij is betrouwbaar en gedreven. Ook is hij eerlijk, dat vind ik heel belangrijk. Hij kan glashard zijn", verklapt de oud-zaakwaarnemer. "Dat is juist fijn, want daarmee is hij heel duidelijk. Hij is een leider en als hij ergens heen wil dan lukt hem dat gewoon. FC Twente heeft veel te danken aan hem en Jan Streuer", besluit Wagelaar.

Lees meer:
0 reacties