Van der Kraan krijgt welgemeend advies: "Paul, begin er niet aan"

Paul van der Kraan
Paul van der Kraan Foto: © Pro Shots

Paul van der Kraan is momenteel aan het overwegen om terug te keren naar Vitesse. Leon ten Voorde adviseert de adviseur van FC Twente echter om het niet te doen.

Van der Kraan nam eerder dit jaar officieel afscheid na jaren als algemeen directeur van FC Twente, maar blijft als adviseur nog aan de club verbonden. Echter wil Vitesse, waar hij van 2004 tot 2012 al algemeen directeur was, opnieuw een beroep doen op de directeur. "Hij voelt natuurlijk de druk van Vitesse. De club zal ongetwijfeld tegen hem zeggen: 'Als jij het niet doet, valt het om hier.' Ik denk dat hij dat heel lastig vindt", stelt Ten Voorde in De Warming-up.

Volgens de journalist beslist Van der Kraan volgende week maandag of hij om tafel gaat met Vitesse. "Waar begin je aan? Hij is nu nog adviseur van Twente en heeft ook twee seizoenkaarten voor het leven gekregen. Hij zegt dat hij Twente-supporter is geworden. Dat geloof ik echt, want hij heeft geweldig werk verricht en heeft écht een hart voor de club gekregen", vervolgt hij. "Maar als hij bij Vitesse een functie aanvaardt, kan hij geen adviseur meer zijn bij FC Twente. Die afweging zal hij wel moeten maken."

Ten Voorde drukt de zeventigjarige Van der Kraan op het hart om niet terug te keren naar Arnhem. "Wij kunnen niet voor hem beslissen, alleen ik zou zeggen: Paul, begin er niet aan", aldus de clubwatcher. "Het grote verschil met Twente is natuurlijk dat Twente wordt gedragen door de achterban, door de regio. Dat is in Arnhem veel minder. Het is geen FC Twente."

Lees meer:
0 reacties