Van der Kraan staat voor loodzware klus: "Niet te vergelijken"

Paul van der Kraan
Paul van der Kraan Foto: © Orange Pictures

Paul van der Kraan hielp FC Twente van de ondergang weer naar de top en moet nu hetzelfde doen bij Vitesse. Er zijn echter wel de nodige verschillen tussen de clubs.

Volgens het Algemeen Dagblad zijn er weinig overeenkomsten tussen het Vitesse van nu en het FC Twente van toen. "Vitesse heeft niet die achterban van FC Twente. Vitesse heeft ook niet die geldschieters die nu massaal opstaan. En Vitesse heeft ook niet een gemeente die bereid is om te helpen met een lening", klinkt het. "De gemeente Enschede deed dat wel. Tegen strenge voorwaarden weliswaar, maar er kwam hulp."

Daarbij weigerde FC Twente zelfs op het randje van de afgrond in zee te gaan met buitenlandse investeerders, iets wat Vitesse wél heeft gedaan. Ook pleitte Van der Kraan binnen de club voor Nederlanders. "Hoewel de clubs dus niet met elkaar te vergelijken zijn en de dossiers verschillen, zal Van der Kraan zeker bepaalde lessen uit Enschede zeker meenemen bij de wederopbouw in Arnhem."

In zijn jaren als algemeen directeur van FC Twente hielp Van der Kraan de club uit Enschede er samen met onder andere Jan Streuer en Ron Jans weer bovenop. Of de ervaren beleidsbepaler dat kunstje in Arnhem kan herhalen, wordt afwachten. "Hij zal bij de wederopbouw ongetwijfeld vaak wijzen naar het huzarenstukje dat in Enschede is geleverd, maar tegelijkertijd weet hij ook dat de problematiek niet te vergelijken is."

Lees meer:
0 reacties