Van der Leegte onthult: "Heb het bij FC Twente één keer gedaan"

Tommie van der Leegte was tussen 2000 en 2003 speler van FC Twente. De verdedigende middenvelder schoof aan in de Rood Wit Podcast, en kwam daar met een mooie anekdote over een trainingskamp met de ploeg uit Enschede.

"We hadden eigenlijk altijd twee trainingskampen", begint Van der Leegte. "Eén aan het begin van het seizoen en één in de winter. Het eerste trainingskamp was dan 's ochtends een bosloop, daarna training en 's avonds een halve wedstrijd tegen amateurs. Dat was echt de hele dag en dan had je daarnaast ook geen tijd om dingen te ondernemen. Dat werd later wel anders. Toen gingen er altijd wel twee setjes kleding mee in de tas."

"Ik heb dat meerdere keren gedaan", gaat hij verder. "Bijvoorbeeld bij PSV. Dan ging je in een polo van de club het hotel uit, maar dan had je een tasje met stapkleding over het hek gegooid. Nu gebeurt het helemaal niet meer."

"Ik heb het één keer ook bij FC Twente gedaan", vertelt hij. "Toen kwamen we 's ochtends om zes uur/half zeven thuis. Net die avond was ik aanvoerder van Twente en toen zat ik met de nieuwe trainer in een kamertje. Die avond gingen we met het tasje over het hek de stad in. Toen we terugkwamen ging opeens het alarm van de auto af, recht voor het hotel. Al die kamers zaten aan de voorkant. We hadden wel onze Twente-polo aan, toen zijn we met die polo over ons hoofd het hotel in gerend."

Lees meer:
0 reacties