Van der Lely: "Altijd denken aan de wedstrijden hier tegen Ajax"

Jeroen van der Lely leverde zijn profcontract bij FC Twente in en besloot te gaan studeren. De voormalige linksback kijkt daar met een goed gevoel op terug.

"Ik sta absoluut nog achter de keuze om te stoppen, maar dat wil niet zeggen dat ik er niets aan mis", vertelt Van der Lely voor de camera van 1Twente Enschede. "Ik moet altijd denken aan de wedstrijden die we hier tegen Ajax speelden. Dat vond ik altijd echt het hoogtepunt."

"Op de een of andere manier ging het ook altijd echt goed als we hier tegen Ajax speelden", vervolgt hij. "Ook al stonden we dik onderaan, als we tegen Ajax speelden dan konden we opeens weer een stuk meer. Als ik daaraan terugdenk, dan zijn dat wel van die euforische momenten. Dat heb ik nu natuurlijk niet meer echt. Als ik een tentamen haal, sta ik niet zo te juichen."

Van der Lely heeft wel veel gehad aan zijn profloopbaan. "Ik denk dat het ik er vorige week nog met Peet (Bijen, red.) over had. Het vormt je wel als persoon. Ik heb wel gemerkt dat ik daardoor een stuk meer zelfvertrouwen heb. Ik sta wat sterker in m'n schoenen door m'n voetbalverleden. Voor 30.000 man spelen of bijvoorbeeld een presentatie geven voor tien medestudenten, dat vind ik daardoor nu prima. Dat is het voornamelijk", aldus de oud-prof.

Van der Lely leek als profvoetballer juist te kampen met onzekerheden. "Op dat moment voelde het alsof er een heleboel van mij afhing. Dat vond ik iets teveel druk op mijn schouders. Dat maakte me dan wel weer eens onzeker. Maar juist doordat ik dat heb meegemaakt, merk ik dat ik nu wat sterker in m'n schoenen sta en dingen beter kan relativeren."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand