Van der Lely over oud-speler FC Twente: "Ik zou hem nu noemen"

Vorige week werd het boek 'Hooghouden, denken over voetbal' gepresenteerd in De Grolsch Veste. FC Twente-speler Wout Brama en voormalig FC Twente-speler Jeroen van der Lely kregen de eerste exemplaren van schrijvens René ten Bos en Peter Henk Steenhuis.

Brama weet niet waarom hij is uitgenodigd. "Jeroen van der Lely is natuurlijk een enorme student geworden", vertelt de middenvelder voor de camera van 1Twente Enschede. "Ik ken Jeroen goed. Sinds ik terug ben gekomen uit Australië zijn Peet (Bijen, red.), Jeroen en ik echt vrienden geworden. Ik weet dat hij enorm geïnteresseerd is in deze materie. Dus ik denk dat het vooral Jeroen was."

Van der Lely ziet wel overeenkomsten tussen filosofie en voetbal, maar plaatst ook een kanttekening. "Voetbal is heel tactisch en volgens mij wordt het ook steeds tactischer. Het is tegenwoordig best wel een denksport. Dat vond ik ook altijd heel erg leuk aan voetbal. Maar ik zo dan weer niet zeggen dat dat per se met filosofie te maken heeft", aldus de oud-prof.

Brama ziet Blaise Nkufo als de grootste filosoof waarmee hij heeft samengespeeld. "Dat is een van de weinige die ik zo kan opnoemen, waarvan ik denk: die was daar echt in geïnteresseerd", reageert de routinier. "Ik was toen zelf 19 of 20 jaar, dus ik heb daar heel weinig van meegekregen. Het is niet zo dat hij in de kleedkamer alleen maar over filosofische dingen sprak, helemaal niet zelfs."

Van der Lely komt met een andere naam op de proppen. "Ik moet nu eigenlijk denken aan Chinedu Ede. Ik weet niet of mensen die nog kennen, maar hij had altijd wel hele mooie gedachtes over dingen. Hij leefde zijn leven ook wel als een vrije geest. Dat vond ik wel interessant. Het was ook echt een hele leuke gozer. Ik zou hem nu noemen. Maar ik heb ook niet met heel veel mensen samen gevoetbald", besluit Van der Lely.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand