Van der Meijde: "Als ze met een steekwapen het veld opkomen..."

Andy van der Meijde bij Veronica Offside
Andy van der Meijde bij Veronica Offside Foto: © Screenshot Vandaag Inside

Afgelopen weekend ontstonden bizarre taferelen bij de wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahçe. Voormalig FC Twente-speler Jayden Oosterwolde schopte tegen het hoofd van een van de hooligans. Meerdere spelers raakten slaag met fans nadat Fenerbahçe een overwinning vierde.

Jayden Oosterwolde deelt een kopschop uit tegen Trabzonspor
VIDEO | Bizar! Jayden Oosterwolde deelt kopschop uit in Turkije Lees ook

Andy van der Meijde snapt de Fenerbahce-spelers in hun opwelling. "Als ze met een steekwapen het veld opkomen en je voelt je bedreigd, ga je dit soort dingen doen. Tenminste, ik wel", zegt de oud-speler van FC Twente aan tafel bij Veronica Offside. "Ik ga wel van me afslaan, ik laat me niet steken. Als een gek met een masker naar jou toekomt met een mes, wat denk je dan? Je bent een voetballer en hebt een voorbeeldfunctie, maar dit ga je niet accepteren."

Wesley Sneijder weet hoe het eraan toe kan gaan in Turkije. "We speelden uit bij Besiktas. Ze waren het stadion aan het verbouwen, we speelden in het Olympisch Stadion. We kwamen 1-0 achter en uiteindelijk wonnen we met 1-2. De 1-2 viel twee à drie minuten voor het einde. Ik ben toen wel gaan redden. In één keer kwam er 80.000 man het veld op, dat was niet normaal. Je moet gewoon weg."

"Dit hoort niet, van zowel de supporters als de spelers niet. Je moet gewoon naar binnen rennen. Dit komt ook weer ergens uit voort, hè. Ze hebben geloof ik vijf minuten de overwinning lopen vieren in de middencirkel, terwijl ze weten wat de rivaliteit en gevoeligheid is. Dit moet je niet flikken, ga gewoon naar binnen, ga in de kleedkamer lopen springen en gek doen. Ze staan nog steeds twee punten achter op Galatasaray, dus zo bijzonder is het niet dat ze daar gewonnen hebben. Ik vond het uitlokken, ik heb het vanaf het begin gezien. Dat hoort gewoon niet, net zo goed als dat van de supporters niet", aldus Sneijder.

Van der Meijde is het daar niet mee eens. "Misschien heeft Wesley wel een beetje gelijk, maar je mag als team toch wel vieren dat je hebt gewonnen?" Sneijder: "Andy, jij hebt niet in Turkije gespeeld. Ik weet hoe de verstandhouding is tussen Trabzonspor en Fenerbahçe. Je moet dat niet doen. Nogmaals, ik praat niet goed wat de supporters doen, maar het komt wel ergens vandaan", besluit Sneijder.

Lees meer:
0 reacties