"Van der Ree heeft in driekwart jaar FC Twente één keer gelachen"

Dennis van der Ree stond afgelopen weekend langs de lijn bij Go Ahead Eagles. De assistent-trainer verving René Hake, die door privéomstandigheden ontbrak tijdens de IJsselderby. In het duel met PEC Zwolle vond een opmerkelijk moment plaats.

Bij een 1-0 achterstand kreeg Jamal Amofa een rode kaart. Bas Kuipers ging daarna richting de bank, om aan te geven hoe Van der Ree moest wisselen. Hij haalde vervolgens zijn spits naar de kant voor een verdediger. "Wij moeten hier lachen. En terecht. Ik zat te kijken en ik dacht echt: wat gebeurt hier. Ongelooflijk", reageert Tijmen van Wissing op het moment bij De Oosttribune.

"De aardigste aanvoerder van de Eredivisie, Bas Kuipers, die het nooit ook maar in zijn hoofd haalt het gezag van de trainer te ondermijnen. Dit was karaktermoord, wat Bas Kuipers deed. En terecht, want anders had hij niet ingegrepen", gaat de journalist verder. "Van der Ree was vorig jaar dolende kapitein van het zinkende schip Groningen. Bij FC Twente, ik denk dat hij één keer gelachen heeft in driekwart jaar en drie woorden heeft gewisseld met de mensen bij Twente."

Van Wissing denkt dat Van der Ree 'ongetwijfeld heel belangrijk' is op tactisch gebied. "Want René Hake haalt 'm er niet zomaar bij. Ze moesten nu ingrijpen, Hake kon er niet bij zijn en dan moet hij ook nog de belangrijkste wedstrijd van het jaar coachen. Die man is niet ingericht om hoofdcoach te zijn, die kan geen beslissing nemen", is hij hard.

"Die laat het over aan Kuipers en vervolgens zie ik 'm daar ook weer langs de kant staan... Het heeft een uitstraling van niks. Hij oogt alsof 'ie Guardiola is, hij heeft dat baardje ook. Het heeft totaal, niks geen gezag", oordeelt Van Wissing. "Het is te hopen dat Hake vrijdag aan boord is, als ze tegen Fortuna spelen. Ik heb me vorig jaar besmeurd van het lachen hoe dat bij Groningen misging, met hem iedere keer voor de camera, hij kon geen 'boe of ba' zeggen. Nu ging het weer mis. Als die man een beslissing moet nemen, gaat het mis", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties