Van der Vaart ziet Jans als Harry Redknapp: "Een geweldige avond"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

FC Twente speelde zaterdagavond in De Grolsch Veste met 3-3 gelijk tegen SC Heerenveen. Rafael van der Vaart genoot van het duel in Enschede.

"Ik heb ook een keer zo'n wedstrijd gespeeld", zegt de oud-international bij Studio Voetbal. "Toen stond ik met 1-3 achter tegen Arsenal en werd het ook 3-3. Wij moesten eigenlijk winnen met Tottenham onder Harry Redknapp. Ik zie Ron Jans even als de Harry Redknapp. Die hebben een geweldige avond gehad, omdat je een liefhebber bent. Uiteindelijk wil je als trainer winnen, maar bij 3-3 in zo'n wedstrijd dan wil je eigenlijk ook zeggen dat het publiek gewonnen heeft."

Ook Pierre van Hooijdonk vond het een mooi spektakelstuk tussen FC Twente en SC Heerenveen. "Het lag zo open aan beide kanten", aldus Van Hooijdonk, die zich dan richt tot FC Twente-trainer Ron Jans. "Had dat ook te maken met het feit dat SC Heerenveen best veel spelers miste en jullie ook? Daardoor was de vaste structuur die je in een elftal hebt, toch een beetje weg."

"Dat zou wel kunnen, maar ik vind SC Heerenveen sinds een paar weken echt een hele leuke ploeg om naar te kijken", reageert Jans, die zelf ook bij SC Heerenveen werkte. "Ze willen vooruit druk zetten en hebben voetballers die ook echt willen voetballen. Zo willen wij ook spelen. Dan krijg je ook een leuke wedstrijd."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand