Van der Wal over vertrek: "Goed om daar afstand van te nemen"

Lysanne van der Wal in het shirt van FC Twente
Lysanne van der Wal in het shirt van FC Twente Foto: © Orange Pictures

Voor ADO Den Haag Vrouwen begint zondag het nieuwe seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De residentieclub versterkte zich deze zomer onder meer met Lysanne van der Wal, die de afgelopen jaren voor FC Twente Vrouwen uitkwam.

In de afgelopen drie jaar werden de Tukkers kampioen. "Bij ons ging iedereen goed met elkaar om en hadden spelers alles voor anderen over. Om het beste team te vormen, heb je ook niet allemaal Messi's nodig, maar de beste combinatie van spelers en van koppels op het veld", legt Van der Wal uit als reden van succes van de Tukkers.

Daarbij heeft ze ook lof voor René Roord, de technisch manager bij FC Twente Vrouwen. "Hij kijkt goed naar wat voor spelers er in de groep passen en wat er nodig is om weer kampioen te worden", vervolgt Van der Wal op de website van haar nieuwe club. De verdedigster kampte regelmatig met blessures en ging daardoor nadenken. Uiteindelijk besloot ze te kiezen voor een transfer.

"Ik ben toch gaan nadenken of ik de belasting van topsport lichamelijk wel aankon. Ik leg mezelf als voetballer ook veel druk op. Misschien is het goed daar wat afstand van te nemen. Ik wil dit seizoen vooral lekker veel spelen en genieten van het voetballen. Wat er daarna gebeurt, zien we dan wel weer", is ze eerlijk.

Van der Wal kijkt uit naar de start van de competitie: "Ik denk dat we een jong, maar kwalitatief goed team hebben, dat mooie dingen kan laten zien. In de voorbereiding hebben wij goede wedstrijden gespeeld, al kunnen er ook dingen beter. Maar al bij al zijn wij klaar voor het nieuwe seizoen."

Manfred Ugalde

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand