Van Dinteren evalueert: "Ik ervaar het meer positief als negatief"

Ivar van Dinteren in gesprek met ESPN
Ivar van Dinteren in gesprek met ESPN Foto: © Pro Shots

Ivar van Dinteren heeft het in de schaduw van Ron Jans al jaren naar zijn zin als 'vaste assistent'. De in Bussum woonachtige oud-voetballer blijft ook graag uit de media en geeft slechts weinig interviews.

In gesprek met De Twaalfde Man is hij toch openhartig en geeft aan geen moeite te hebben elke dag lang te moeten reizen: "Het kost me geen moeite elke keer een uur en een kwartier hier naar toe en weer de andere kant op te rijden. Sterker nog, het geeft me tijd voor een stukje evaluatie en zelfreflectie. Ik kan onderweg mooi mijn hoofd leegmaken. Ik ervaar het meer als positief als negatief. Het is juist goed voor mij, want als ik thuis kom heb ik alles afgesloten kan kan ik mijn energie stoppen in het man en vader zijn."

Een avontuur verder van huis is hem overigens niet vreemd. In augustus 2019 ging hij al met Ron Jans mee naar FC Cincinnati. Van Dinteren: "Ik houd ervan nieuwe dingen te ontdekken, mezelf te ontwikkelen. Dat is waar ik voor sta. Dat heeft ook te maken met wie ik ben. Ik moet gemotiveerd zijn. Als ik te lang op één plek zat, werd het vaak saai en dan presteerde ik minder."

Tegenwoordig werkt hij dus wat dichter bij huis, hetgeen hem een goede vader kan maken. Van Dinteren heeft namelijk vier jonge kinderen en moet keuzes maken. "Het is daardoor wat moeilijker geworden, omdat ik nu ook voor hen verantwoordelijk ben. Maar als je kiest voor een gezin, moet je daar ook naar handelen."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand