Van Dinteren: "FC Twente is gewoon de derde club van Nederland"

Ron Jans, Ivar van Dinteren en Sander Boschker
Ron Jans, Ivar van Dinteren en Sander Boschker Foto: © NESimages

Ivar van Dinteren werkte bij FC Cincinnati samen met Ron Jans. Nadat de huidige trainer van FC Twente daar moest vertrekken, bleef Van Dinteren in Amerika. Op het moment dat Ron Jans bij FC Twente aan de slag ging, nam hij weer contact op met zijn voormalig assistent.

"Of ik als assistent weer met hem wilde samenwerken", blikt Van Dinteren terug in De Twaalfde Man. "Daar moest ik wel eerst over nadenken. Ik moest namelijk met behulp van vrienden binnen twee weken nog eerst terug verhuizen naar Nederland en daar ging heel veel tijd in zitten. Het was ook een moment waarop Twente een compleet nieuwe start moest maken, het had nog acht veldspelers en vier keepers. Maar uiteindelijk heb ik gezegd dat ik graag wilde aansluiten. FC Twente is een mooie grote club met een goede aanhang. Ik denk zelfs dat het gewoon de derde club van Nederland is. Ja, qua grootte zelfs voor PSV, of gelijkwaardig."

"Voor mij was het een ideale stap", weet de assistent nu. "Ik ben er open ingegaan en heb geprobeerd er echt iets moois van te maken. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Als je kijkt waar we nu staan en ziet hoe open er gecommuniceerd wordt en iedereen erbij betrokken is… Dat past heel goed in het oosten, daar is gewoon doen gek genoeg. Dat heb ik trouwens zelf ook van huis meegekregen. Ik pas me makkelijk aan. Misschien ook wel omdat ik interesse heb in andere mensen en snel contact leg."

"Mijn rol bij FC Twente is gegroeid naar die van veldtrainer. Ron is de hoofdcoach, die heel veel communiceert met de spelers en die zijn assistenten inzet voor taken waarin we goed zijn. Ik ben vooral verantwoordelijk voor het verdedigen en omschakelen van verdediging naar aanval, al doe je als staf natuurlijk de dingen samen. Verdedigen kun je ook niet los zien van aanvallen. Je hebt te maken met mentale, fysieke, technische en tactische aspecten. Maar hoe beter je verdedigt, hoe beter je ook aanvalt. Ik ben heel blij hoe ik mijn rol hier kan invullen", besluit Van Dinteren.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand