Van Dinteren: "FC Twente is gewoon de derde club van Nederland"

Ron Jans, Ivar van Dinteren en Sander Boschker
Ron Jans, Ivar van Dinteren en Sander Boschker Foto: © NESimages

Ivar van Dinteren werkte bij FC Cincinnati samen met Ron Jans. Nadat de huidige trainer van FC Twente daar moest vertrekken, bleef Van Dinteren in Amerika. Op het moment dat Ron Jans bij FC Twente aan de slag ging, nam hij weer contact op met zijn voormalig assistent.

"Of ik als assistent weer met hem wilde samenwerken", blikt Van Dinteren terug in De Twaalfde Man. "Daar moest ik wel eerst over nadenken. Ik moest namelijk met behulp van vrienden binnen twee weken nog eerst terug verhuizen naar Nederland en daar ging heel veel tijd in zitten. Het was ook een moment waarop Twente een compleet nieuwe start moest maken, het had nog acht veldspelers en vier keepers. Maar uiteindelijk heb ik gezegd dat ik graag wilde aansluiten. FC Twente is een mooie grote club met een goede aanhang. Ik denk zelfs dat het gewoon de derde club van Nederland is. Ja, qua grootte zelfs voor PSV, of gelijkwaardig."

"Voor mij was het een ideale stap", weet de assistent nu. "Ik ben er open ingegaan en heb geprobeerd er echt iets moois van te maken. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Als je kijkt waar we nu staan en ziet hoe open er gecommuniceerd wordt en iedereen erbij betrokken is… Dat past heel goed in het oosten, daar is gewoon doen gek genoeg. Dat heb ik trouwens zelf ook van huis meegekregen. Ik pas me makkelijk aan. Misschien ook wel omdat ik interesse heb in andere mensen en snel contact leg."

"Mijn rol bij FC Twente is gegroeid naar die van veldtrainer. Ron is de hoofdcoach, die heel veel communiceert met de spelers en die zijn assistenten inzet voor taken waarin we goed zijn. Ik ben vooral verantwoordelijk voor het verdedigen en omschakelen van verdediging naar aanval, al doe je als staf natuurlijk de dingen samen. Verdedigen kun je ook niet los zien van aanvallen. Je hebt te maken met mentale, fysieke, technische en tactische aspecten. Maar hoe beter je verdedigt, hoe beter je ook aanvalt. Ik ben heel blij hoe ik mijn rol hier kan invullen", besluit Van Dinteren.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 29 72 78
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 29 23 52
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand