Van Domselaar en Olislagers invallers bij gelijkspel Oranjevrouwen

Daphne van Domselaar in actie voor de OranjeLeeuwinnen
Daphne van Domselaar in actie voor de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen zijn het EK begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Zweden. Bondscoach Mark Parsons raakte echter wel Sari van Veenendaal en Aniek Nouwen kwijt.

Parsons koos op de eerste wedstrijd van het EK voor dezelfde elf namen als in de uitzwaaiwedstrijd tegen Finland. In het duel met Zweden zat de schrik er na tien minuten al goed in.

Er vond een harde botsing plaats tussen Van Veenendaal, Lynn Wilms en Stefanie van der Gragt. Na een aantal minuten behandelen kon het drietal uiteindelijk verder. Tien minuten later haakte Van Veenendaal toch af.

Ze werd vervangen door Daphne van Domselaar, die daarmee haar tweede interland speelde. Niet lang daarna moest de keepster van FC Twente al in actie komen, toen Kosovare Asllani in het zijnet schoot.

In de 36e minuut was het alsnog raak voor Zweden. Nouwen werd door de benen gespeeld, waarna de bal uiteindelijk bij Jonna Andersson terechtkwam. De verdedigster schoot de 0-1 binnen.

Twee minuten later viel ook Nouwen uit. De verdedigster kwam verkeerd terecht na een duel met Lina Hurtig en verliet het veld, met een pijnlijke enkel, in tranen. Marisa Olislagers kwam voor haar in de plaats, waardoor Dominique Janssen naar het centrum schoof.

Oranje leek door de wisseling wat comfortabeler te gaan spelen. In het restant van de eerste helft schoten Jill Roord en Sherida Spitse over. Na de pauze leken de Leeuwinnen een totaal andere ploeg.

De speelsters van Parsons kwamen beter in het spel en vonden steeds vaker de aanval. In de 52e minuut was het dan ook raak. Na een goede actie van Vivianne Miedema kwam de bal bij Roord terecht. Zij haalde gelijk uit en schoot de 1-1 binnen.

De Leeuwinnen kregen daarna kansen op meer. Zo schoot Miedema naast en kwam Roord net niet aan de bal dankzij een ingreep van Magdalena Eriksson. Ook Zweden werd nog enkele keren gevaarlijk.

Van Domselaar stond echter haar vrouwtje onder de lat en hield Oranje op de been. Daardoor werden uiteindelijk de punten gedeeld tussen de OranjeLeeuwinnen en Zweden: 1-1.

Van Domselaar viel uiteindelijk in de 22e minuut in. Olislagers speelde ruim een helft mee. Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra en Renate Jansen bleven de gehele wedstrijd op de bank.

OranjeLeeuwinnen 1-1 Zweden
36' 0-1 Jonna Andersson
52' 1-1 Jill Roord

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal (22' Van Domselaar), Wilms, Van der Gragt, Nouwen (42' Olislagers), Janssen, Groenen, Van de Donk (78' Pelova), Spitse, Roord (78' Beerensteyn), Miedema, Martens

Opstelling Zweden: Lindahl, Ilestedt, Bjorn, Eriksson, Glas, Angeldal (81' Bennison), Seger, Andersson (71' Rytting Kaneryd), Asllani, Hurtig (70' Blackstenius), Rolfo

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand