Van Domselaar kritisch: "We laten het uit onze handen glippen"

Daphne van Domselaar
Daphne van Domselaar Foto: © Pro Shots

Daphne van Domselaar vond de nederlaag van de OranjeLeeuwinnen bij Engeland 'onnodig'. De voormalig FC Twente Vrouwen-speelster zag Oranje in de tweede helft een 0-2 voorsprong uit handen geven, terwijl het er bij rust heel goed uitzag.

"Dan ga je de kleedkamer uit van: we moeten doorzetten. Want je weet dat zij gaan komen, zij moeten", vertelt Van Domselaar voor de camera van de NOS. "Maar uiteindelijk geef je het zelf weg. We zijn net even een kwartiertje niet scherp. Daardoor laten we het uit onze handen glippen. Ze schieten 'm twee keer goed in en de laatste helemaal, maar het had niet gehoeven. Helaas."

Van Domselaar zag dat Engeland in de tweede helft sterker was dan Oranje. "We zijn ook wel reëel, maar uiteindelijk hoeft dat niet te leiden tot goals. Dat vinden we allemaal, het is zonde. Iedereen heeft knetterhard gewerkt, ook de meiden die van de bank af kwamen. Alleen het is net niet genoeg", aldus de doelvrouw van Aston Villa.

Er vielen meerdere spelers uit met blessure. Zo moesten Sherida Spitse en Dominique Janssen naar de kant. "Dat is natuurlijk niet ideaal, vooral als centraal duo. Maar ik vind dat ze het goed hebben opgepakt. Die meiden zitten hier niet voor niets en kunnen dat ook. Helaas was het net niet genoeg."

Van Domselaar beseft dat het treffen tussen Schotland en Engeland cruciaal kan zijn voor de groepswinst. Ze speelt bij Aston Villa met zowel Schotse als Engelse speelsters. Van Domselaar rekent niet op een akkoordje tussen beide landen. "Volgens mij zijn ze nog steeds de grootste rivalen van elkaar. Ze willen allebei in deze groep blijven, dus ze moeten dat gaan uitvechten. Ik denk dat het vanuit hen ook een pittige wedstrijd wordt. Het enige wat wij kunnen doen is winnen en daar gaan we alles aan doen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand