Van Domselaar: "Wordt tijd om een mooie andere uitdaging te zoeken"

Daphne van Domselaar
Daphne van Domselaar Foto: © Pro Shots

Daphne van Domselaar beleefde vorig jaar haar absolute doorbraak bij het EK Vrouwen in Engeland. De keeper van FC Twente presteert ook dit seizoen uitstekend en is waarschijnlijk aan haar laatste maanden in Enschede bezig.

Na het uitvallen van Sari van Veenendaal tijdens het EK in Engeland ontpopte Van Domselaar zich als vervanger tot absolute topper. "Dat was het grootste dat ik tot nu toe heb meegemaakt", blikt de doelvrouw terug in De Twaalfde man. "Het heeft mijn leven behoorlijk veranderd. Vooral vanwege de ervaring die ik heb meegenomen. Maar na het EK heb ik zelf dat verhaal bewust een beetje afgesloten."

"Het waren heel mooie lessen voor me en ik heb er vooral er van genoten", gaat Van Domselaar verder. "Zelf stond ik er vooral versteld van hoe rustig ik ben gebleven, terwijl ik daarvoor nog maar één interland had gespeeld. Ik had ook nog nooit een wedstrijd gekeept met zoveel toeschouwers op de tribune. Maar gelukkig kon ik er goed mee omgaan. Ik ben heel nuchter, zo ben ik opgevoed."

Met het komende WK is Van Domselaar nog niet echt bezig. Ze wil eerst met FC Twente kampioen worden en de Champions League halen. Dat worden waarschijnlijk haar laatste wapenfeiten voor de club uit Enschede. "Het wordt inderdaad tijd om een mooie andere uitdaging te zoeken. Mijn ogen zijn daarbij vooral gericht op Engeland. Maar dat is niet zomaar voor elkaar. Vanwege de Brexit moet je als voetballer punten verzamelen om een werkvergunning voor dat land te krijgen. Die heb ik ondertussen gelukkig wel bijna binnen."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand