Van Dooren knokte zich terug: "Voel me eigenlijk weer als vanouds"

Kayleigh van Dooren maakt haar rentree bij FC Twente
Kayleigh van Dooren maakt haar rentree bij FC Twente Foto: © BSR Agency

Kayleigh van Dooren heeft een heftig jaar achter de rug. De 24-jarige middenveldster moest revalideren van een zware knieblessure. Uiteindelijk stond de speelster van FC Twente vijftien maanden aan de kant.

"Ik heb best wat tegenslagen gehad, maar ik voel me eigenlijk weer als vanouds", vertelt Van Dooren in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Het is zo fijn om gewoon weer voetbalster te zijn en je bezig te houden met ballen goed inspelen en keuzes maken in het veld, in plaats van of je knie pijn doet." Ruim een jaar lag ze eruit, moest de middenveldster toekijken. Twee keer ging Van Dooren onder het mes.

"Van tevoren dacht ik: als je gewoon goed traint, slaapt, eet, dan moet het volgens plan gaan. Maar sommige dingen liggen bij zo'n blessure buiten je macht. Ik kan er niks aan doen dat er littekenweefsel in mijn knie groeit. Dan moet je toch accepteren dat het langer duurt. En proberen om die periode, die soms uitzichtloos lijkt, wel zo nuttig mogelijk te besteden", zegt ze.

In februari maakte Van Dooren haar rentree. "Ik kon niet wachten", geeft ze aan. De Brabantse was er voor haar gevoel al langer klaar voor. "Maar medisch gezien moet je alle stapjes netjes volgen, ook al voelt je lichaam alweer goed aan en denk je: het kan al wel. De eerste paar weken was het wennen, maar nu voel ik me eigenlijk nog wel beter dan daarvoor."

Zondag kan ze met FC Twente landskampioen worden. "We weten bijna alles te winnen omdat we verdedigend goed staan en aanvallend weinig kansen nodig hebben om tot een goal te komen. Het was wel een enorme teleurstelling dat we ons niet voor de Champions League kwalificeerden. Daardoor konden bij ons alle ballen op de competitie."

Lees meer:
0 reacties