Van Dooren onthult: "Ik heb al contact gehad met Jan Streuer"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

Kayleigh van Dooren combineert haar voetbalcarrière met een studie Business Administration aan de University of Twente. Daardoor kan ze vaak niet bij de lessen aanwezig zijn.

"Het is zonde dat je lessen tegenwoordig bijna niet meer terug kan kijken. Dat was fijn aan de coronatijd, toen stelden de docenten alle colleges online beschikbaar. Dat maakte het makkelijker om alles te begrijpen. Nu moet ik het vaak doen met wat slides, maar mis ik de uitleg", vertelt de middenveldster op de website van U today.

Van Dooren maakt gebruik van een topsportregeling, iets wat haar flexibiliteit biedt. "In mei had ik EK-voorbereiding met Oranje en die viel precies tegelijk met mijn tentamens, maar die kan ik dan verplaatsen. De flexibiliteit en de wil om mee te denken van de docent is daarin belangrijk. Soms kan ik ook een vervangende opdracht maken als ik niet aanwezig kan zijn."

"De verantwoordelijkheid om alles te organiseren ligt bij de sporter, dus dat vraagt pro-activiteit. Een topsportcoördinator op de UT zou ons helpen. Die was er in Tilburg wel, al moet ik zeggen dat alles hier minstens zo goed is geregeld", vervolgt de speelster van FC Twente Vrouwen. Ze wil haar master halen, omdat ze nadenkt over een leven na het voetballen.

"Als je tot de 35e kan blijven voetballen doe je het heel goed. Ik hoop af te studeren bij FC Twente en heb al contact gehad met technisch directeur Jan Streuer", onthult Van Dooren. "Daar is genoeg te doen wat betreft management en innovatie. Later in de voetbalwereld blijven werken lijkt me interessant, in de beleidssector of als zaakwaarnemer."

"Als vrouw in de mannenvoetbalwereld werken is nu nog lastig, denk ik. Als vrouw kom je eerder onder vuur te liggen. Toch interesseert die wereld me wel", geeft ze aan.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand