Van Dooren onthult: "Ik heb al contact gehad met Jan Streuer"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

Kayleigh van Dooren combineert haar voetbalcarrière met een studie Business Administration aan de University of Twente. Daardoor kan ze vaak niet bij de lessen aanwezig zijn.

"Het is zonde dat je lessen tegenwoordig bijna niet meer terug kan kijken. Dat was fijn aan de coronatijd, toen stelden de docenten alle colleges online beschikbaar. Dat maakte het makkelijker om alles te begrijpen. Nu moet ik het vaak doen met wat slides, maar mis ik de uitleg", vertelt de middenveldster op de website van U today.

Van Dooren maakt gebruik van een topsportregeling, iets wat haar flexibiliteit biedt. "In mei had ik EK-voorbereiding met Oranje en die viel precies tegelijk met mijn tentamens, maar die kan ik dan verplaatsen. De flexibiliteit en de wil om mee te denken van de docent is daarin belangrijk. Soms kan ik ook een vervangende opdracht maken als ik niet aanwezig kan zijn."

"De verantwoordelijkheid om alles te organiseren ligt bij de sporter, dus dat vraagt pro-activiteit. Een topsportcoördinator op de UT zou ons helpen. Die was er in Tilburg wel, al moet ik zeggen dat alles hier minstens zo goed is geregeld", vervolgt de speelster van FC Twente Vrouwen. Ze wil haar master halen, omdat ze nadenkt over een leven na het voetballen.

"Als je tot de 35e kan blijven voetballen doe je het heel goed. Ik hoop af te studeren bij FC Twente en heb al contact gehad met technisch directeur Jan Streuer", onthult Van Dooren. "Daar is genoeg te doen wat betreft management en innovatie. Later in de voetbalwereld blijven werken lijkt me interessant, in de beleidssector of als zaakwaarnemer."

"Als vrouw in de mannenvoetbalwereld werken is nu nog lastig, denk ik. Als vrouw kom je eerder onder vuur te liggen. Toch interesseert die wereld me wel", geeft ze aan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/03
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 NEC 24 9 36
6 Ajax 23 8 36
7 Go Ahead Eagles 23 5 34
Bekijk de hele stand