Van Gelder: "Ik zou de Weghorst-kaart altijd in de mouw houden"

Jack van Gelder
Jack van Gelder Foto: © Pro Shots

Jack van Gelder heeft er alle vertrouwen in dat Nederland de finale van het EK gaat halen ten koste van Engeland. De voormalig commentator, die tientallen jaren de stem van het Nederlands elftal was, adviseert bondscoach Ronald Koeman wel om aan de opstelling vast te houden.

Veel Oranje-fans hopen dat Ajax-doelwit Wout Weghorst start tegen Engeland, maar daar denkt Van Gelder anders over. "Nee, ik zou hem nog steeds niet opstellen", zegt Van Gelder in gesprek met Voetbal International. "Ik vind het lekker om iets achter de hand te hebben. Stel dat het niet loopt, wat dan? Moet Memphis Depay dan weer in de spits? Of Joshua Zirkzee en/of Brian Brobbey die nog niet op dit niveau hebben gespeeld in het Nederlands elftal?"

"Nee, ik zou de Weghorst-kaart altijd in de mouw houden", vervolgt Van Gelder. "Zeker tegen Engeland. Johan Cruijff riep altijd dat als je tegen twee stokken speelt, je nooit iemand moet opstellen waar ze zich in vast kunnen bijten. Nu zijn de Engelse verdedigers wel veranderd in de loop der jaren, maar in dit geval klopt het wel, denk ik. Als hij speelt, vinden ze dat alleen maar fijn. Ik zou voor bewegelijkheid gaan. En ik ben ervan overtuigd dat Koeman dat doet, in de lijn van Cruijff."

Van Gelder heeft veel vertrouwen in het duel met Engeland. "Wij hebben nog wat vlammomenten gehad tijdens het toernooi, de Engelsen waren saaier dan saai", geeft de oud-commentator aan. "Op voorhand zou je zeggen dat de slaappillenindustrie niet veel te doen heeft tijdens Nederland–Engeland. De Engelsen hebben natuurlijk op papier wel goede voetballers. Het is de vraag of Oranje er beter doorheen kan voetballen dan tegen Turkije. Ik verwacht van wel, je gaat meer ruimte krijgen tegen de Engelsen. We gaan die finale halen."

Lees meer:
0 reacties