'Van Halst kan moeilijk zeggen dat hij dat niet heeft zien aankomen''

Nico Dijkshoorn heeft in zijn column voor Voetbal International uitgehaald naar Jan van Halst en Gertjan Verbeek. De columnist vraagt zich af of beide heren in de komende jaren nog op televisie zullen verschijnen als analyticus. 

"Het lijkt mij onvoorstelbaar dat Gertjan Verbeek ooit nog iets mag zeggen over het niveau van andere clubs", schrijft hij. "Hij kan analyseren wat hij wil, hij kan op het scherm aanwijzen waar een verdediger had moeten staan, maar uiteindelijk zal de televisiekijker toch denken: Daar zit hij, de man die FC Twente liet voetballen als een slecht in elkaar geschroefde blokhut", constateert Dijkshoorn. 

"Gertjan Verbeek hield zich als een huilend kind aan zijn stoelpoten vast toen hij van FC Twente niet meer op tv mocht verschijnen", blikt hij terug. "In die week is het definitief fout gegaan voor FC Twente. Door zijn tv-optredens, soms nog maar twintig uur na alweer een nederlaag, heeft Gertjan maar één ding uitgestraald: Op mijn vrije dag heb ik niets met jullie te maken en ga ik lekker in een studio over andere ploegen zitten oordelen", vervolgt Dijkshoorn kritisch.

"Dat heeft de spelers van FC Twente geen goed gedaan", legt hij uit. "Zij hebben een trainer gezien die uiteindelijk altijd voor zichzelf kiest. Ze hebben gezien dat Gertjan Verbeek alleen onder grote druk zijn tv-werk wilde opgeven. Dat is een dodelijk signaal geweest. Zelf eist Gertjan altijd alles van de voetballers met wie hij werkt, omgekeerd moeten ze hem met rust laten als hij midden in een gevecht tegen degradatie wil blijven schnabbelen", meent Dijkshoorn.

"Jan van Halst kan moeilijk zeggen dat hij dat niet heeft zien aankomen. Gertjan Verbeek doet al jaren niet anders", weet hij. "De degradatie van een club ligt nooit aan één persoon, maar je hoeft geen groot socioloog te zijn om te zien dat Gertjan Verbeek dit jaar precies op het verkeerde moment voor zichzelf heeft gekozen. Dat heeft FC Twente geen goed gedaan. De club die volgens Gertjan Verbeek schijtbakkenvoetbal speelde, is kampioen geworden en de club die de degradatiestrijd aanging met verkeerde, snelle aankopen, die werd toch echt getraind door Gertjan Verbeek", besluit Dijkshoorn. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 4 12 12
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Fortuna Sittard 5 3 9
6 Sparta Rotterdam 5 1 8
7 Go Ahead Eagles 4 0 7
Bekijk de hele stand