Van Hooijdonk kritisch op Oosting: "Je had klaar kunnen zijn"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting kreeg na afloop van de nederlaag tegen AZ kritiek op het wisselen van Robin Pröpper. Ook Pierre van Hooijdonk vond het een merkwaardige actie van de trainer van FC Twente. 

Oosting haalde zijn aanvoerder uit angst voor een tweede gele kaart naar de kant voor Alec van Hoorenbeeck. De Belg ging daarna in de fout door uit te glijden en de winnende goal van Vangelis Pavlidis in te leiden. "Een duur slippertje", begint Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Deze jongen komt erin omdat Oosting het risico niet wilde nemen dat Pröpper twee keer geel zou krijgen. Je had nu pats-boem, definitief klaar kunnen zijn."

He argument dat Oosting vreesde de tweede helft met tien man te moeten spelen gaat er bij Van Hooijdonk niet in. "Ja, en? Dan verlies je die wedstrijd", aldus de voormalig spits. "Het gaat mij niet om het feit dat die jongen uitglijdt, dat zou wel heel makkelijk zijn. Het gaat mij erom dat je er als trainer voor kiest om een hele ervaren verdediger, het is geen broekie, te wisselen met één gele kaart op zak."

Lees meer:
0 reacties