Van Hooijdonk looft FC Twente-duo: "Door hen staan ze derde"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk is onder de indruk van het duo Mees Hilgers en Robin Propper. Ondanks het verlies tegen Ajax, kunnen zij rekenen op complimenten.

"Dat zijn wel jongens die weten wat ze moeten doen in topwedstrijden. Ik vind ze het hele seizoen al goed. Hilgers is nog ietsje jonger dan Pröpper, daar zit ontzettend veel potentie in. Bij de goal van Brobbey wordt hij er uit geblokt. Dan kan je zeggen: dat moet je nooit laten gebeuren. Alleen worden er dan nooit meer goals gemaakt in het voetbal. Dat zijn de onverwachte zetten van een tegenstander. Daar loop je misschien één of twee keer tegenaan, maar de derde keer niet meer. Maar samen met Unnerstall zijn dat wel de jongens die er mede voor zorgen dat FC Twente derde staan", zo vertelt hij in NOS Studio Voetbal.

Waarom Twente dit seizoen nou heel knap derde lijkt te gaan worden? "Ik denk dat FC Twente veel jongens heeft met voetballend vermogen. Ze hebben een hele goede bank. Want na een uur kunnen ze bijvoorbeeld Ünüvar brengen. Die komt er dan lekker fris en fruitig in en dat is heel vervelend voor vermoeide tegenstanders, want die kan je dan doldraaien." Ook ziet Van Hooijdonk een belangrijke rol voor Ricky van Wolfswinkel. "Die maakt in zijn nadagen nog ontzettend veel goals. En ik geniet ook van de teamspirit van het elftal."

Lees meer:
0 reacties