"Van Hoorenbeeck wilde liever niet voor de camera's verschijnen"

Alec Van Hoorenbeeck
Alec Van Hoorenbeeck Foto: © Orange Pictures

FC Twente verloor zondagmiddag met 2-1 op bezoek bij AZ en daardoor bedraagt de voorsprong van de Tukkers nu nog slechts twee punten. Leon ten Voorde constateert dat invaller Alec van Hoorenbeeck uiteindelijk de grote schlemiel was bij de club uit Enschede.

"Alec van Hoorenbeeck wilde na afloop liever niet voor de camera’s verschijnen", schrijft de verslaggever van de Tubantia. "Wat moest hij ook zeggen? En toevoegen aan zijn onfortuinlijke uitglijder, waardoor Pavlidis de achteraf winnende treffer kon scoren? Iedereen had het moment gezien. Iedereen kon de conclusie trekken dat het een bizarre goal was", aldus Ten Voorde, die zich ook kritisch toont over het wisselbeleid.

"Aan die misser van Van Hoorenbeeck ging overigens een veelbesproken wissel vooraf, want waarom haalde trainer Joseph Oosting even daarvoor zijn aanvoerder Robin Pröpper naar de kant? Die gaf live op televisie aan dat hij niet geblesseerd was en uit zijn ongemakkelijke mimiek kon je opmaken dat hij het ook niet helemaal leek te snappen", vervolgt de verslaggever, die beseft dat het 'achteraf makkelijk praten' is.

"Oosting zal zich ongetwijfeld de volgende keer nog wel een keer bedenken voordat hij zijn meest ervaren verdediger zo vroeg al van het veld haalt. Zeker met een scheidsrechter als Makkelie, die zich niet zo snel uit de tent laat lokken", legt hij uit. "Je mag van Pröpper toch verwachten dat hij zich niet in het restant van de wedstrijd nog een keer laat verleiden, zoals bij de overtreding voor rust die hem een kaart opleverde."

Lees meer:
0 reacties