Van Leeuwen vertrekt bij NEC: "Ik wens iedereen heel veel succes"

Ted van Leeuwen
Ted van Leeuwen Foto: © Orange Pictures

Ted van Leeuwen vertrekt bij NEC. De 69-jarige technisch directeur blijft tot eind oktober aan om lopende zaken af te ronden en neemt daarna afscheid. Van Leeuwen diende eind april al zijn ontslag in bij de raad van commissarissen van de club uit Nijmegen.

Op verzoek van NEC handelde de voormalig technisch directeur van FC Twente nog de zomerse transferwindow af. "Dat verzoek heb ik met plezier ingewilligd", zegt Van Leeuwen op de clubsite. "Tot eind oktober zal ik de lopende zaken afhandelen. Het is met veel plezier dat ik terugkijk op dit project. Ik wens iedereen heel veel succes."

Van Leeuwen werd in februari 2021 aangesteld bij NEC. Hij moest de club naar de Eredivisie leiden en dat lukte. "NEC is niet meer te vergelijken met de club van anderhalf jaar geleden. Met de hulp van iedereen is er veel ten goede gekeerd. Niet alleen is NEC gepromoveerd, maar de hele organisatie is op Eredivisie-niveau gebracht. Na jaren in de duisternis te hebben doorgebracht, schijnt weer een mooi licht op de club. Iedereen is enthousiast: NEC doet er weer toe."

Van Leeuwen vindt dat alle gestelde doelen behaald zijn. "En sneller dan verwacht. Voor wie zo lang in het vak zit als ik, gaat er weinig attractie uit van het op de winkel passen. Op mijn leeftijd tikt de tijd nu eenmaal wat sneller. De club is klaar voor de derde fase van het project: bevestigen en uitbouwen. En zo de stap te maken naar een vaste plaats in de subtop van de Nederlandse Eredivisie. Dat is een realistische doelstelling."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand