Van Leeuwen vertrekt bij NEC: "Ik wens iedereen heel veel succes"

Ted van Leeuwen
Ted van Leeuwen Foto: © Orange Pictures

Ted van Leeuwen vertrekt bij NEC. De 69-jarige technisch directeur blijft tot eind oktober aan om lopende zaken af te ronden en neemt daarna afscheid. Van Leeuwen diende eind april al zijn ontslag in bij de raad van commissarissen van de club uit Nijmegen.

Op verzoek van NEC handelde de voormalig technisch directeur van FC Twente nog de zomerse transferwindow af. "Dat verzoek heb ik met plezier ingewilligd", zegt Van Leeuwen op de clubsite. "Tot eind oktober zal ik de lopende zaken afhandelen. Het is met veel plezier dat ik terugkijk op dit project. Ik wens iedereen heel veel succes."

Van Leeuwen werd in februari 2021 aangesteld bij NEC. Hij moest de club naar de Eredivisie leiden en dat lukte. "NEC is niet meer te vergelijken met de club van anderhalf jaar geleden. Met de hulp van iedereen is er veel ten goede gekeerd. Niet alleen is NEC gepromoveerd, maar de hele organisatie is op Eredivisie-niveau gebracht. Na jaren in de duisternis te hebben doorgebracht, schijnt weer een mooi licht op de club. Iedereen is enthousiast: NEC doet er weer toe."

Van Leeuwen vindt dat alle gestelde doelen behaald zijn. "En sneller dan verwacht. Voor wie zo lang in het vak zit als ik, gaat er weinig attractie uit van het op de winkel passen. Op mijn leeftijd tikt de tijd nu eenmaal wat sneller. De club is klaar voor de derde fase van het project: bevestigen en uitbouwen. En zo de stap te maken naar een vaste plaats in de subtop van de Nederlandse Eredivisie. Dat is een realistische doelstelling."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand