Van Polen gehuldigd tijdens PEC-FC Twente: "Snap daar niets van"

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Twente werd een paar minuten voor het einde onderbroken door een speciaal afscheid voor Bram van Polen. De verdediger speelde zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Blauwvingers en kreeg staande ovatie van het publiek en van de PEC- en Twente-spelers. Dat dit tijdens de wedstrijd gebeurde, stoorde Vincent Schildkamp enorm.

De ESPN-commentator vindt het ongepast om zo'n afscheid te vieren tijdens de wedstrijd, aangezien FC Twente nog met AZ streed om de derde plek. "Je kreeg die publiekswissel van Van Polen op het moment dat de VAR in Alkmaar aan het kijken was of AZ een penalty moest krijgen", begint Schildkamp bij FC Rijnmond. "Als die een penalty hadden gekregen, was het 4-3 geweest. Dan had FC Twente nog volle bak aan de bak gemoeten."

"Dan overschaduwt het gedoe rond Van Polen, de dochters met het bord enzo, het sportieve aspect. Een competitie loopt gewoon van minuut 1 in speelronde 1 tot de laatste minuut in speelronde 34. Ook al die trips naar Ibiza vind ik totaal niet passen in een topsportcultuur die de Eredivisie is. Al die spelers die nog lof moeten krijgen voor hun bewezen diensten, doe dat lekker na de competitie. Ik snap daar niets van", aldus Schildkamp.

Analist Robert Maaskaant besluit: "Ik denk niet dat FC Twente had meegewerkt als ze achter hadden gestaan. Dan was het denk ik anders gelopen", aldus Maaskant.  

Lees meer:
0 reacties