Van Polen: "Over dat moment met Boadu kun je discussie voeren"

Bram van Polen klaagt bij de arbitrage
Bram van Polen klaagt bij de arbitrage Foto: © Pro Shots

Bram van Polen was afgelopen weekend totaal niet te spreken over de arbitrage. De aanvoerder van PEC Zwolle kan niet begrijpen dat zijn ploeg geen penalty kreeg in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, nadat Mitchell Dijks de bal met de hand beroerde. Hij wijst daarbij ook naar de afgekeurde goal van Myron Boadu bij PSV - FC Twente.

"Een penalty, ja of nee, daar kun je altijd discussie over voeren", zegt Van Polen bij Voetbalpraat op ESPN. "Dat geldt ook voor het moment met Boadu. Maar in mijn optiek kun je als VAR niet zeggen dat dit geen hands was. Ik vond het zó bijzonder."

Van Polen vindt dat met name de VAR moest ingrijpen. "Ze zitten er met zijn tweeën en zullen dat moment honderd keer kijken. Dan is het toch heel bijzonder dat je dat niet ziet, als iedereen het bijna direct ziet. Als je dat niet ziet, dan moet je echt ander werk gaan zoeken. Dat vind ik echt", aldus de routinier, die vindt dat de VAR vaker ingeschakeld mag worden.

"Ik vind dat je de scheidsrechter ook voor twijfelgevallen naar het scherm moet roepen", meent hij. "Dan kun je het naderhand ook uitleggen aan spelers bijvoorbeeld. Als de scheids bij zijn keuze blijft, is het ook gewoon klaar."

Lees meer:
0 reacties