Van Polen over duel met FC Twente: "Kan ik nu al tegenop zien"

Bram van Polen baalt
Bram van Polen baalt Foto: © Pro Shots

Bram van Polen kondigde deze week aan na zeventien jaar PEC Zwolle een punt achter zijn loopbaan te zetten. Vrouw Lotte kijkt na jaren voetbal uit naar het 'gewone leven' met haar echtgenoot.

Hoewel Lotte van Polen het jammer vindt dat het clubicoon van PEC Zwolle stop met voetbal, heeft ze ook zin in de nieuwe toekomst. "Neem alleen al onze weekenden, die staan volledig in het teken van voetbal", vertelt ze op de website van het Algemeen Dagblad. "De dag voor de wedstrijd moet Bram rusten, op de wedstrijddag zelf is hij weg en daarna moet hij twee of drie dagen bijkomen", verklapt Lotte van Polen.

De 38-jarige verdediger oriënteert zich tot op zijn toekomst. Zo lijkt algemeen directeur worden hem ook wel wat, al is zijn vrouw minder enthousiast. "Ook dan kom je in lastige situaties. We hebben hier nu al eens voor de IJsselderby wat tegen de ruiten gehad", blikt ze terug. "Daar voelde ik me echt niet goed bij. Ik wilde het liefst zo snel mogelijk weg uit m’n eigen huis. Als algemeen directeur heb je ook veel van dat soort dingen op je bordje en heeft je gezin er nog last van, dat hoeft van mij niet", legt Lotte van Polen uit.

Op zondag 19 mei speelt Bram van Polen mogelijk zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie. Dan komt FC Twente namelijk op bezoek in Zwolle. "Daar kan ik nu al tegenop zien", geeft Lotte aan. "Het is dan zo definitief, het einde van het hoofdstuk dat ons veel gebracht heeft. De mooie momenten, zoals de promoties en de bekerwinst, daar denken we echt vaak aan."

Lees meer:
0 reacties