"Van Seumeren is solidair met idioten die met bekers urine gooien"

Frans van Seumeren
Frans van Seumeren Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht werd zondagmiddag in Enschede niet ondersteund door de eigen aanhang. Na wanordelijkheden tijdens de vorige editie van FC Twente - FC Utrecht waren de supporters uit de Domstad niet welkom in Enschede. Eigenaar Frans van Seumeren was solidair met zijn aanhang.

Leon ten Voorde had zich enorm geërgerd aan Van Seumeren. “Hij vertelde in een rubriek dat hij solidair was met supporters die op basis van wangedrag niet naar Enschede mochten", vertelt de sportjournalist in de podcast De Ballen Verstand van De Tubantia. "Ik vind de houding van FC Utrecht al vanaf het eerste moment heel raar. Als jouw aanhang zich zo misdraagt, en dat kon iedereen vorig jaar zien, dan mag je daar best wel afstand van nemen en dan moet je niet gaan zeuren over een procedure die niet goed is geweest. Je kunt ook zeggen dat je aanhang zich misdragen heeft en daar je verantwoordelijkheid voor nemen."

"Als Twente-supporters met bier gooien in de ArenA, dan moet FC Twente daar zijn verantwoordelijkheid voor nemen", vervolgt Ten Voorde. "Deze supporters worden er uitgelicht, die tien, en die komen voor de gedragscommissie. Daar moet je gewoon afstand van nemen. Maar de leiding van Utrecht verklaart zich solidair met idioten die met bekers urine en met van alles en nog wat naar beneden hebben gegooid. Van Seumeren zegt ook dat hij zich in Enschede nooit echt thuis voelt omdat hij daar op een bepaalde manier wordt bejegend en dat is in geen enkel stadion in Nederland zo. Als dat zo is, is dat te gek voor woorden."

"Een blik in de spiegel mag ook wel"
Leon ten Voorde

"Bij Twente heb je ook gekken rondlopen, laat dat heel duidelijk zijn", weet de clubwatcher. "Vorig jaar, na afloop tegen Utrecht is er ook van alles gebeurd. Maar de leiding van FC Twente heeft zich onlangs wel heel duidelijk uitgesproken dat ze klaar zijn met het wangedrag bij uitwedstrijden. Dat vond ik wel een sterk statement."

"Maar ik weet niet of Frans van Seumeren wel eens rond heeft gekeken in zijn eigen stadion. Er zijn een paar stadions waar je als uitsupporter en als gewone man, vrouw of kind, niet gewoon kunt zitten als je juicht voor je club. Dan bedoel ik niet bij de harde kern maar overal. Als het Frans van Seumeren in Enschede overkomt is dat te gek voor woorden en moet daar tegen opgetreden worden. Dat ben ik helemaal met hem eens. Maar een blik in de spiegel mag ook wel", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
FC Groningen
16:45
FC Twente
zo
12/02
FC Twente
16:45
FC Volendam
zo
19/02
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
Bekijk de hele stand