Van Staa: "Daar moet FC Twente mentaal tegen opgewassen zijn"

FC Twente speelt op zondagmiddag de belangrijke wedstrijd tegen AZ Alkmaar. Een overwinning betekent voor FC Twente de voorronde van de Champions League.

"Het zijn ploegen waar je graag naar kijkt als ze de vorm hebben. Het stadion is ook echt uitverkocht voor de eerste keer. Dat geeft ook het belang aan van deze wedstrijd. Maar, hoe ver wil je gaan om die wedstrijd te willen winnen? AZ heeft een opdracht: winnen. Daar moet FC Twente mentaal ook tegen opgewassen zijn", opent Jan van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost.

Tijmen van Wissing vindt dat FC Twente met lef moet voetballen. "Je wil ook laten zien dat je de terechte nummer drie van Nederland bent op dit moment. En de laatste weken was het niet groots, het was wel wat minder", laat hij weten.

Gertjan Verbeek ziet dat AZ in grote wedstrijden vaak minder is. "Ze geven niet thuis in grote wedstrijden. In de Europa League was dat zo, in de competitie was dat zo, tegen Ajax. Nu moet het ook. Ze gaan toch moeizaam om met die druk."

Verbeek kent de topschutter van AZ goed, Vangelis Pavlidis en hij werkten samen bij VFL Bochum. "Hij begon daar naar binnen hangend aan de linkerkant. Je ziet dat hij zich vaak uit de spits laat zakken. Soms heeft hij acties waarbij je denkt: het kan gewoon niet dat je er zo voorbij gaat. En zijn rendement heeft hij enorm verbeterd. Op dit moment heeft hij weinig kansen nodig om een goal te maken."

Lees meer:
0 reacties