Van Staa: "Gebeurd zelfs in topcompetities, kijk naar Real-Bayern"

FC Twente is momenteel, samen met AZ waar afgelopen speelronde nog van werd verloren, in een strijd verwikkeld om de derde plek in de Eredivisie. Aankomende zondag speelt de ploeg uit Enschede tegen Go Ahead Eagles. 

"Er zal natuurlijk veel gesproken zijn over de wissel van Pröpper deze week", begint Tijmen van Wissing in de Oosttribune. "Dat was natuurlijk ook heel lullig. Hij haalt de aanvoerder eraf en Van Hoorenbeeck gaat onderuit. Ze waren ook wel erg snel over de nederlaag heen, maar dat helpt ook weer bij het verwerkingsproces. Ik denk ook dat het vertrouwen zo groot is met spelers als Van Wolfswinkel. Daarnaast zag ik dat de training weer drukbezocht was, dus ze hebben het volste vertrouwen dat het goedkomt."

Vervolgens wordt er een interview met trainer Joseph Oosting getoond, die nog even terugblikt op de nederlaag tegen concurrent AZ. "We zijn tegen Ajax en AZ beide goed begonnen en we kwamen beide keren op voorsprong", begint hij. "Vervolgens overkomt ons iets en mis ik de urgentie van dat we voor staan en dat we Champions League willen spelen, dat mag ons niet overkomen. Na de 2-1 gaan we ineens voetballen. De conclusie is dat we na rust er hetzelfde moet insteken, dat is ook een boodschap naar Volendam toe."

"Ja kwamen we dan te vroeg voor?", vraagt Jan van Staa zich af. "Je tegenstander heeft dan niks meer te verliezen en die nemen dan ook alle risico's. Dan wordt het 1-1 en dan hoop je dat ze dat nog vast kunnen houden. Maar het gebeurd zelfs in de topcompetities, kijk naar Real Madrid tegen Bayern München. Bayern geeft het in een paar minuten ook weg. Het overkomt je soms als groep, maar dat mag je niet overkomen."

"Oosting heeft ook toegegeven dat die wissel (Met Pröpper en Van Hoorenbeeck red.) zijn fout was", komt Van Wissing nog even terug op het veelbesproken moment. "Kijk hij neemt die beslissing en het pakt nu verkeerd uit, want normaal gesproken gebeurd dat niet. Maar Oosting heeft het boetekleed aangetrokken en zal dat niet snel weer doen." "Het pakt nu verkeerd uit", reageert Van Staa."Het kan iedereen overkomen, maar het stond 1-1. Dat was ook al een heel goed resultaat geweest."

Lees meer:
0 reacties