Van Staa roemt voormalig FC Twente-talent: "Maakt hem zo sterk"

Jan van Staa en Tijmen van Wissing zijn groot fan van Tijjani Reijnders. De oud-jeugdspeler van FC Twente was vrijdag weer van grote waarde voor het Nederlands elftal.

Oranje viel tegen, maar Reijnders was trefzeker en de grote uitblinker. "Reijnders doet het echt heel goed op dit moment. Ik vond wel dat de keeper hem moest hebben, maar het was een goed schot. Die jongen is zich in het elftal aan het spelen. Hij is niet meer weg te denken en dat liet hij wel zien", stelt Van Wissing in de Oosttribune.

Van Staa kent de middenvelder goed uit zijn tijd in Enschede. "Wat hem zo sterk maakt is het mentale gedeelte. Hij was altijd al vaardig en technisch, maar hoe hij via een omweg dít bereikt heeft...", prijst hij. "Hij is mentaal volgens mij heel hard geworden door alle teleurstellingen van het net niet halen. Geweldig man, ik zit ervan te genieten."

Reijnders brak niet door bij FC Twente en kwam via een seizoen bij de amateurs uiteindelijk bij PEC Zwolle terecht. Deze zomer ging hij via AZ naar AC Milan, waar hij ook al onbetwiste basisspeler is. "Het is heel knap hoe hij zich ontwikkelt", aldus Van Wissing. "Het is een sympathieke gozer en een hele mooie voetballer."

Lees meer:
0 reacties