Van Staa gepolst voor FC Twente Vrouwen: "Fantastische trainer"

Jan van Staa was in beeld om trainer van de FC Twente Vrouwen te worden. De oud-trainer van de hoofdmacht van de Tukkers stond uiteindelijk niet voor de groep bij het vrouwenteam, waar hij Arjan Veurink in 2016 op kon volgen.

"Ik ben daar voor gevraagd", verklapt Van Staa bij De Oosttribune. "Op het eind waren er nog twee kandidaten over, Tommy Stroot en ik. Ik heb het thuis ook wel besproken." Van Staa moest voor een mentaliteitsverandering zorgen bij de vrouwen. "Het ging erom dat je een 1-0 voorsprong over de streep weet te trekken. Je ziet dat veel oud-spelers de stap naar de dames maken om dat laatste stukje extra te brengen. Op de momenten dat het moet gebeuren scheelt dat zoveel voor het vrouwenvoetbal, ook in de Champions League. Je moet dat laatste stapje maken."

Van Staa is het uiteindelijk niet geworden. "Er moest gesaneerd worden en ze moesten de jeugdafdeling kwijt", blikt hij terug. "Ik ben geen type om tegen meisjes die als droom hebben: Ik wil als droom FC Twente 1 halen, om daar een negatief antwoord op te geven. De charme en het geheim is om mensen door te laten stromen vanuit de opleiding. Er zit charme in de opleiding en de mensen die vanuit daar doorstromen. Als je de opleiding gaat afstoten denk ik dat je iets fout doet. Dat was het enige argument", meent Van Staa.

Verslaggever Tijmen van Wissing denkt dat er meer speelde. "Volgens mij heb je daar helemaal geen zin in, joh. We hebben het hier nooit over gehad, maar dit is gewoon een kulargument", aldus Van Wissing. "Nee, dit is waar", reageert Van Staa.

Presentator Bert van Losser is lovend over Van Staa. "Ik denk dat hij een fantastische trainer zou zijn bij de vrouwen. Ik denk dat hij nog beter is dan Andries Jonker", voorspelt Van Losser. Daar is Van Wissing het wel mee eens. "Hij is in ieder geval enthousiast en Jan kan dat heel goed. Het is zeker een uitdaging en het vrouwenvoetbal wordt steeds beter."

Lees meer:
0 reacties