Van Staa: "Hij had een paar aardige acties aanvallend gezien"

FC Twente verloor met 2-1 op bezoek bij AZ. Alec van Hoorenbeeck zorgde met een glijpartij voor de inleiding van de beslissende tegentreffer, terwijl frisse krachten als Mitchell van Bergen en Myron Boadu niks klaarspeelden. Jan van Staa weet hoe lastig het is om in te vallen.

"Je beleving als invaller is anders. Je weet nooit wanneer je erin komt, soms kom je er maar vijf minuten in. Maar je moet altijd paraat zijn", opent Van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. "Dan moet je ook nog gaan brengen waarvoor je ingezet wordt. Als je voorstaat is het makkelijk invallen."

Van Wissing denkt ook dat het aan de positie op het veld ligt. "Het ligt aan de wedstrijd an sich. Sommige spelers kunnen goed invallen en anderen niet. Voor Eiting is het ook lastig, als je kijkt naar het tempo op het middenveld. Als je een buitenspeler bent dan heb je het toch meer van individuele acties", weet hij.

Een van de buitenspelers mocht tegen AZ starten: Naci Ünüvar. "Hij begon wel aardig", zegt Van Staa. "Hij had een paar aardige acties aanvallend gezien. Maar de overgangen met Smal zijn gewoon lastig. Smal is beter met Vlap, want die twee zijn op elkaar ingespeeld."

Van Staa vindt het vooral opvallend dat FC Twente een helft heel goed kan spelen en een opvolgende helft totaal door de ondergrens zakt. "Het zit hem soms in het verval, dat je zo goed speelt in de eerste helft en dan zo erg weer wegzakt in de grote wedstrijden. Je wordt misschien wel derde tegen de kleintjes."

Lees meer:
0 reacties