Van Staa legt uit: "Dat is het verschil tussen Ugalde en Daan Rots"

FC Twente won zondagmiddag in eigen stadion met 3-1 van Ajax. Analist en oud-trainer Jan van Staa was erg onder de indruk van Youri Regeer en Michal Sadilek. De Tsjech nam goed de positie over van Regeer, als die de zestien van de Amsterdammers opzocht.

"Als ik zie wat voor meters Regeer heeft gemaakt als linkervleugelverdediger. Er kwamen zo veel ruimtes", zegt Van Staa bij De Oosttribune. "Nu speelt hij lekker met Sadilek, dus in de overname zit je altijd goed. De manier waarop hij speelt, de drive die hij heeft. Hij is multifunctioneel en kan op veel posities spelen. Daar straalt een plezier van af."

FC Twente kreeg in de eerste helft genoeg kansen om meer goals te maken, maar liet Ajax leven. Van Staa: "De 2-1 kwam ook nog uit het niets, want wat heeft Unnerstall nu eigenlijk te doen gehad? Heel weinig. Dan wordt het toch wat spannender, en na de rust kregen ze weer kansen."

Genoeg kansen

Van Staa vervolgt: "Dat was een fase waarin het wat lastiger werd voor FC Twente. Ook door de vermoeidheid van Michel Vlap en Sem Steijn. Die hebben toch meters gemaakt en dan wordt het lastiger. Als je kritisch bent, dan had je Ajax in de rust al naar huis moeten sturen. Het klassenverschil was zo groot. Maar Twente heeft genoeg kansen gehad om meer goals te maken."

Zo had Manfred Ugalde wellicht meer kansen kunnen benutten. Clubwatcher Tijmen van Wissing: "Ugalde heeft nog niet helemaal de scherpte die hij vorig jaar wel had, maar hij speelde wel goed. Daan Rots maakte er ook weer één, maar dat lukt niet als er een deugdelijke keeper staat." Van Staat vult aan: "Als je ziet waar Ugalde die bal breed legt bij de 2-0, zo slim. Aan dat soort momenten zie je dat ze extra kwaliteiten hebben."

"Dat is het verschil tussen Ugalde en Rots"

"Je hoeft er alleen maar tegenaan te lopen. Hij weet waar iedereen zich beweegt. Er was ook een moment in de tweede helft waarin Rots ook weer een kans krijgt, en dan staat Sem Steijn vijf meter naast hem. Als hij hem gewoon doorspeelt, loopt Steijn hem in een leeg doel. Dat is het verschil tussen Ugalde en Rots. Dat heb je gewoon van nature", aldus Van Staa.

Lees meer:
0 reacties