Van Staa lyrisch: "Hij heeft toch iets van Ziyech, ook aan de bal"

PEC Zwolle speelde met 2-2 gelijk tegen NEC Nijmegen. Younes Namli blonk uit, terwijl Thomas Lam, voormalig speler van FC Twente, wist te scoren.

"Namli, hij heeft toch iets wat Ziyech, ook aan de bal. Als je hem die steekballen ziet geven", zegt Van Staa bij de Oosttribune van RTV Oost. "En ook Schendelaar was goed." Tijmen van Wissing: "Terecht bekritiseerd de laatste tijd, maar hij was in de eindfase belangrijk."

Van Wissing gunt Lam zijn goal bijzonder erg. "Namli had bij de eerste goal ook een assist, hij hield daar twee à drie mensen bezig. Daardoor komt Thomas Lam vrij. En ik vind het wel leuk voor Thomas Lam, want ik hem ook bij FC Twente niet goed. We zeiden vaak ook: als je Lam haalt dan speel je onderin mee."

"Maar dit seizoen ben ik wel gecharmeerd van hem. Die jongen heeft best wel wat voor de kiezen gehad. Op z'n 21ste verloor hij al zijn vader. En zijn dochter heeft nu hetzelfde syndroom als zijn zoontje. Dat verwoordde hij ook voor de camera. Dat is allemaal pijnlijk op privé gebied, maar hij blijft goed voetballen", besluit Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties