Van Staa lyrisch na Vitesse - FC Twente: "Hij was weer geweldig"

FC Twente speelde zaterdagavond geen goede wedstrijd tegen Vitesse. Uiteindelijk won de ploeg uit Enschede met 1-2 van de degradatiekandidaat.

"Het had zo'n avond als bij Excelsior kunnen worden. Ze begonnen goed en kregen kansen", begint Tijmen Wissing in de Oosttribune. Ricky van Wolfswinkel miste na zijn goal nog een grote kans. "Ik snap dat hij voor de lange hoek gaat, maar Room deed dat ook goed. In principe heeft Van Wolfswinkel een meter over in de korte hoek en moet dit een treffer zijn." De eerste goal van de spits maakte hij wél goed af. "Maar hoe Oroz daar verdedigt kan echt niet", voegt Van Wissing toe.

Na de openingsfase zag Van Wissing het rommelig worden bij de Tukkers en kwam Vitesse op gelijke hoogte. "Hilgers raakte geblesseerd, ze geven een inworp weg en vervolgens wordt Vlap twee keer te kijken gezet door Hadj Moussa", zag hij. "Pröpper was wat ongelukkig bij die voorzet. Daar werd het verval al ingezet en dat ging door in de tweede helft."

Jan van Staa zag dat de driedubbele wissel van Joseph Oosting enorm goed uitpakte. "Er kwam ineens een andere dynamiek. Ze brachten was extra's", aldus de analist. "En Sadilek was weer geweldig."

Lees meer:
0 reacties